5f2d30fa05d9010e180815f2
Konsertrecension – Syster Sol live på Bråvalla Festival


Av Niklas Thander.

 

 

Syster Sol och det ackompanjerande bandet har publiken i sin hand, men en tudelad spelning hindrar att taket på tältet lyfter.

 

Sista kvällen på Bråvalla och stämningen är lite trött. Regnet kommer och går och leran sprider ut sig allt mer. Syster Sol vet dock att vad hennes uppdrag är – att få med publiken i viben och, framförallt, dansen. Just ”Dansa” inleder vad som kommer att bli en väldigt mild halvtimme, där publiken är medgörlig och lugn, och snällt följer instruktioner.”Gillar Din Vibe” och presentationen av det skickliga bandet visar sig vare en av höjdpunkterna under denna första del. Nya Kapten Röd-producerade singeln”Inte Som Det Verkar” är en bra sammanfattning av den eftermiddagsmosiga stämning som råder.

 

 

När det är dryga 20 minuter kvar bjuds vi på den bästa biten under kvällen i form av en imponerande sånginsats på ”När Vi Kommer”, något som också markerar en något mer tillspetsad skiftning. Dock säger det en del när Syster Sol påpekar att tempohöjningen kommer innebära ”security problems”, vilket visar sig vara en kraftig överdrift. ”Mad Mad Mad” och ”Kärleksrevolt” är välkomna inslag som får det välfyllda tältets huvudnickande periferilyssnare att börja röra på allt fler kroppsdelar, och på den senare verkar hela publiken kunna refrängen.

 

 

Den försiktiga uppvisningen går från segt till vasst utan snedsteg, men heller inga stampande kliv. Överlag är det en habil och säker insats som gör vad som förväntas, dock utan att vara särskilt speciell eller minnesvärd.

 
///Niklas Thander

 

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL