Konsertrecension – Mobb Deep på Berns Salonger, Stockholm


 

 

Förutsättningarna var perfekta. Sensommaren bjöd på fint väder och på Kingsize event innan konserten märkte man hur taggade folk var. För att Flaco Productions bokat Mobb Deep till Sverige för första gången på många år är inget annat än fantastiskt.

 

Konserten då? Efter deras omtalade gig i Göteborg och rykten om interna bråk så var förväntningarna nere på noll. Tur var väl det för det var två trötta hiphopgubbar som mötte publiken på Berns denna kväll. Ett ställe där ljudet fortfarande är under all kritik. Ljudet gjorde inte heller Queensduon några tjänster denna kväll. Men låtarna är bra. Då är det svårt att misslyckas helt. Man börjar med “Survival of the fittest” och “Right back at you” på ett bra sätt. Även “Quiet Storm”, nya “Dirt” och “Hell on earth” är höjdpunkter under spelningen.

 

De verkar även gilla Stockholm. Havoc i sin tröja från SNS och Prodigy i en AIK-tröja med sitt namn på (varför??). De känner sig som hemma menar dom. Det är nice men ta inte av er skorna och lägg fötterna på bordet för det. Ni måste jobba lite också. Sista låten blir inte helt otippat “Shook Ones pt. 2” som ändå alltid är bra live. Som extranummer sätter DJn på en låt man redan kört medan duon står och tar selfies på scen. Nä vet ni va… Jag hade hoppats på mer passion och engagemang. Mycket mer.

 

 

betyg_2

 

//Alexander Kihlström

 

Foto: Melika Duvetinte Zakariae

 

 

 

Se bildgalleri från spelningen:

 

DSC_2261
DSC_2269
DSC_2331
DSC_2388
DSC_2404
DSC_2434
DSC_2463
DSC_2557
DSC_2624
DSC_2642
DSC_2673
DSC_2725
DSC_2754
DSC_2774
DSC_2842
DSC_2843

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL