Collie 580x345
Konsertrecension – Collie Buddz live på Nalen, Stockholm


 

 

Att Collie Buddz skulle uppträda i Stockholm var det inte många fans eller reggaeaktörer som visste om. Några timmar inför konserten kändes det som en hemlig spelning med ett av de mest välkända namnen inom reggaevärlden. Den känslan förhöjdes när man gled förbi Stora Salen och tog sig ner till Stacken som har en max kapacitet på 200 personer.

 

 

Förväntningarna på plats var höga inför denna intima spelning med Collie Buddz. Först på scen var det extremt samspelta bandet som mjuknade upp och gungande igång publiken till låten ”Nice Up yourself” och när Collie Buddz äntrade scenen och drog sin första vers var det en lugn men förtrollad publik.

Därefter rev han av tre klassiker på rad med låtarna ” I Feel So Good”, ”Let Me Know” och ”Sinsemilia” inför en fortsatt lugn publik som jag trodde skulle vara försatta i ett lyckorus efter en sådan öppning. Konsert fortsatte med att han växlade mellan sina egna hitlåtar och välkända reggae klassiker som Peter Tosh ”legalize it”och Bob Marley’s ”Wait in Vain” för att nämna några. Den sistnämnda var oerhört uppskattad men å ena sida är att sjunga en Bob Marley låt bland det säkraste en reggaeartist kan göra.

 

 

 

Kvällens absoluta höjdpunkt var föga förvånade. Han bjöd upp två personer ur publiken för att hjälpa till att sjunga låten ”Blind To You” och en av dem var artisten ”Cristofari” som med hjälp av överraskningsmoment absolut ”mördade” det och den enda gången som publiken faktiskt gick ballistic.

Collie Buddz rundade av på ett som var typiskt för konserten med hitlåtar från andra artister. Något märkligt för en artist av hans rang. Han har ett brett spektrum av egna låtar att välja bland som publiken skulle ha uppskattat lika mycket om inte mer.

 

 

 

När: 3/3 – 2015

Bästa låt: “Blind To You” med Cristofari

Det minns vi: “Mamacita”

Publiken: Nöjda och belåtna.

 

 

betyg_3

 

//Maxwell Mandela

 Publicerat:
RedaktionenNULL