5f2d30fa05d9010e180815f2
Recension – Statik Selektah “What Goes Around” (Album)


 

 

Boston/New York-producenten Statik Selektah är inte känd för jättespännande och innovativa produktioner, men han har en väldigt hög lägstanivå på sina beats och lockar ofta många av de allra bästa rapparna till hans skivor. Så är fallet även denna gång och nu håller beatsen även en högre standard än någonsin tidigare i hans repertoar tycker jag. Det är swing och jazz och det är blås/trumpeter som är i fokus på många av låtarna.

 

Med en gästlista som Joey Bada$$, Noreaga, Snoop Dogg, Action Bronson, Ab-Soul, Styles P, Dilated Peoples, Heltah Skeltah, Bun B, Black Thought och många fler så går det knappast att misslyckas. Det är dock de nya talangerna som verkligen går ”all in” på skivan och vill visa att de kan rappa på samma platta som äldre giganter. Jon Connor och Ransom totalslaktar skivans bästa spår ”The Chopper” till exempel, medan Joey Bada$$ och Freddie Gibbs möts snyggt på ”Carry On”. Joey kommer även tillbaks på sololåten ”Slum Villain” som är riktigt jazzig och skön.

 

Vissa låtar slipper jag gärna, som B-Real och JFKs ”Overdose” eller titelspåret där en oinspirerad Lil’ Fame och Ea$y Money rappar. 20 låtar (22 med bonusspår) blir också lite väl mycket när inte alla håller samma nivå. Men topparna är fler än dalarna på denna sköna och mycket stabila platta där t.ex. Dilated Peoples levererar (en låt som skulle ha platsat på deras nya album) med ”Back for you” med en skön Mos Def-sampling från ”Travellin man” som låter oerhört bra.

 

Bästa spår: ”The Chopper”, ”Back to you” och fina ”God Knows”.

 

 

betyg 3,5

 

//Alexander Kihlström

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL