Annons: Spel på politik (vadslagning på politiska evenemang)


 

 

Vadslagning är ett spel som går ut på att bedöma sannolikheter för diverse utfall. Men spelmarknaderna kan också användas för att bilda en uppfattning rörande att något inträffar. Så, om du är intresserad av politik kanske du också har ett dolt intresse för spel och vadslagning? Sedan många år tillbaka har man kunnat spela på utfallet i stora politiska evenemang. Bra exempel på dessa är omröstningen kring Brexit och amerikanska presidentvalet.

 

Det finns massor av intressanta aspekter av spel på politik som ofta glöms bort. Ett fenomen som benämns som wisdom of the crowd innebär att den stora massan ofta har mer rätt än experterna. Detta är något som kan appliceras på spelmarknaden kring politiska evenemang. Men innan vi börjar kika på varför spel på politik är intressant, ska vi kika på varför det är unikt.

 

Spel på politik – en annorlunda spelform

Vadslagning på politiska event erbjuder dig som spelare en möjlighet att tjäna en hacka på givna utfall i val, globalt likväl som nationellt. Vad som gör spel på politiska event spännande är att du inte kan luta dig mot historiska data på samma sätt som vid sportspel för att hitta bra odds.

 

Eftersom utbudet är en aning begränsat på politikodds är det viktigt att identifiera rätt spelbolag. Ett bra ställe att börja är att klicka in på netticasino där du kan hitta det optimala spelbolaget för dina behov. Viktigt att tänka på när du väljer ett spelbolag för politikspel är att kika in under fliken politik i sportsbooken, där du kan hitta utbudet. Ofta kan det förekomma varierande odds mellan spelbolagen, och du kommer att låsa upp dina pengar länge. Se därför till att hitta det bästa spelbolaget med konkurrenskraftiga odds.

 

Så, politikodds kan inte på samma sätt baseras på historiska data som sportspel. Exempelvis fanns det ingen tidigare Brexitomröstning att titta på för spelbolagen när de satte sina odds. Därför kan du som spelare hitta bra spel genom att följa nyhetsflödet och utvärdera de olika kandidaterna.

 

Du behöver inte spela för att underhållas av politikodds

En intressant aspekt för dig som konsument är att du inte behöver spela på politikodds för att låta dem underhålla dig. Du kanske bara är intresserad av politik i allmänhet och vill ha ett alternativ till polerna som rapporteras. Då kan oddsen komma in som en bra indikator för vem som kommer att vinna, eller om det kommer att bli en jordskredsseger.

 

Spelformer på politiska evenemang

Politikodds erbjuds inte på lika många spelformer som andra större oddsmarknader. Det är så klart svårt, eftersom det inte finns jättemycket omröstningar att sätta odds på. Men, i regel erbjuds odds på utfallet i ett givet val som presidentval eller valutaomröstningar. Även mer regionala val kan oddssättas, så som exempelvis delstatsvalen i USA.

 

Begär ditt eget odds

Vissa, främst större, spelbolag erbjuder odds för spelare som hör av sig och begär spel på givna evenemang. Låt oss ta ett exempel. Kanske tror du att nästa val kommer att innebära att både Kristdemokraterna och Centerpartiet förblir medlemmar i riksdagen. Men du är övertygad om att Centerpartiet kommer att få ett större antal röster. Du kan då, om du är ute i god tid, vända dig till ditt spelbolag och begära att de odds sätter en H2H mellan dessa partier. Visst kan det hända att de inte ställer ut marknaden, men möjligheten att begära den finns likväl där.

 

Aktuella politikodds

I regel är det de största politiska evenemangen som spelbolagen erbjuder odds på. Så under 2020 kan du självklart spela på det Amerikanska Presidentvalet som avgörs i höst. Här erbjuds spel på vinnande parti samt vinnande kandidat.

 

I skrivande stund erbjuder spelmarknaden lite drygt 1.6 gånger pengarna på att demokraterna vinner valet, 2.4 på republikanerna samt 100 gånger pengarna på ett annat utfall. Med andra ord tror oddsmarknaden att demokraterna kommer att stå som slutsegrare.

 

Men på kandidatsidan är det än mer spännande. Givetvis återfinns den sittande presidenten bland kandidaterna. Men även kändisnamn som Kanye West och den forna first lady, Michelle Obama går att spela på hos givna oddsaktörer.

 

 

Foto: Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


Advertisement
NULL