Kan sportspel faktiskt vara lönsamt?


 

 

Publiken är delad när det gäller sportspel. Vissa tror att det är ett underhållande sätt att spendera sina pengar på, medan andra har drömmar om att kamma hem storvinsten. De flesta punters kommer att säga att de spelar i att de finner underhållningsvärde i själva spelandet och har ej den ekonomiska vinningen som dess primära fokus.

Detta förhållningssätt bör vara den dominerande kraften om man ska undvika problem med sitt spelande. Sportspel skall således aldrig betraktas som en möjlighet till att bli rik. Dock så existerar en betydande möjlighet att öka sina chanser till att vinna genom att anamma ett specifikt tillvägagångssätt, nämligen långsiktig disciplin.

 

 

Värde

Värde utgör den viktigaste aspekten inom sportspel. Utan den kan ingen satsning anses vara teoretiskt lönsam. För att beräkna värdet för spelet i fråga så måste man först uppskatta oddsen för det utfall som man överväger att placera en satsning på. Därefter så ska man beakta de spelodds som erbjuds av bolaget i fråga.

Om din uppskattning skulle resultera i betydligt lägre odds än vad spelbolaget initialt angett så indikerar det hela att du tror på att utfallet är mer sannolikt än vad spelbolaget i fråga anser.

Denna positiva skillnad innebär att om du valde att spela denna satsning 100 gånger så skulle du lyckas pricka in rätt betydligt många gånger för att säkerställa en adekvat vinst från satsningen i fråga. Tricket med det hela är naturligtvis att kunna uppskatta sannolikheten på ett adekvat sätt.

 

 

Förvaltning av pengar

Den näst viktigaste aspekten när det kommer till sportspel är utan tvekan förvaltning av pengar. Att veta hur du ska fördela dina spelpengar på ett strukturellt sätt hindrar dig från att drabbas av stora förluster per omgående.

Genom att dela upp ditt totala saldo i mindre delar och sätta en gräns för hur mycket du kan satsa på, oavsett hur lukrativt spelet i fråga är så kan du se till att du satsar med rätt strategi. Med tiden så kommer du att kunna spåra mönster inom din vadslagning, upptäcka både styrkor och svagheter vilka kan införlivas i din strukturella förvaltning av dina spelpengar.

 

 

Disciplin

Dessa två aspekter förenas av ett gemensamt tema av disciplin. När det kommer till spel så måste du alltid lita på din intuition. Att slaviskt följa sportrelaterade nyheter och statistik utgör bara en bråkdel av din totala förberedelse.

 

En annan nyckelfaktor är att stå emot frestelsen att spendera mer än du har råd med på en satsning som låter för bra för att bara sann. Utan disciplin så kommer långsiktiga vinster från sportspel att vara omöjliga.

Vi är medvetna om att disciplin är något som kan vara extremt svårt att upprätthålla, särskilt när känslor är inblandade samt det faktum att du jagar förluster. Konsten att behärska disciplin ur ett objektiv synvinkel är något som få lyckas med.

 

 

Slutsats

En lönsam karriär inom sportspel kommer i de flesta fall var utom räckhåll för en betydande skara av punters. För att du ska ha en rimlig chans så måste du förstå dig både på värde och förvaltning av pengar men även jobba på att utveckla nerver av stål.

Kom ihåg att du alltid ska inleda smått och acceptera dina tidigare förluster som en form av investeringar. Dra aldrig förhastade slutsatser och begrunda alltid investeringen i fråga innan du klickar på satsa knappen!

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL