Annons: Formel 1 säsongen 2020 har startat (tre förare att följa)


 

 

För Formel 1 har säsongen 2020 äntligen kommit igång. Efter att initialt har varit planerad att gå av stapeln i Mellbourn, med Australiens GP, i mars, tvingades starten skjutas upp. Precis som du säkert har räknat ut berodde det på coronavirusets. Viruset tog sig hela vägen ner i depån och skakade om F1 organisationen som tvingades ställa in evenemanget i Australien. Detta efter att en team medlem i McLaren insjuknat och teamet dragit sig ur racet.

 

Men nu, efter 4 långa månader av väntan, har motorsportens juvel äntligen startat den modifierade säsongen 2020. Visst har Mercedes under de två första racen visat att de är oerhört starka, och många tror att Lewis Hamilton kommer att vinna förar VM. Men det finns många andra saker som händer i ett F1-lopp, och dessa kan du givetvis spela på. Spelbolagen, som du med fördel jämför på nettikasinot, erbjuder odds på Topp 3 placering, förare mot förare, konstruktör att avbryta racet i förtid och mycket annat. Men, denna artikel ger dig en överblick över förare som du kan hålla ett extra öga på under säsongen. F1 är fyllt av stjärnor likväl som lovande framtids namn, och vissa är mer intressanta än andra.

 

Lewis Hamilton – Mercerdes

Den första föraren som återfinns på vår lista över tre förare att följa under säsongen 2020 är självklart den brittiska megastjärnan Lewis Hamilton. Han anses av många vara den enskilt skickligaste racingföraren på startgridden. Detta inte endast till följd av att han är sex-faldig världsmästare, utan han tenderar att pressa ut några extra hundradelar ur bilen när det verkligen gäller. Det var något som F1 publiken fick se prov på under Österrikes andra grand Prix för säsongen, då Hamilton gjorde slarvsylta av konkurrenterna i kvalet.

 

Men inför den försenade säsongsstarten 2020 är det inte bara Lewis sportsliga förmåga som gör att strålkastarljuset riktas mot honom. Lewis är nämligen ensam på startgridden om att vara mörkhyad, i en sport som länge varit känd för lyx och glamour samt homogenitet. I samband med att Black Lives Matter rörelsen vuxit sig starkare, har Hamilton tagit en aktiv roll på sociala medier. Hans engagemang har föranlett stora förändringar inom F1, som bland annat skapat hashtagen ”#weraceasone”.

 

Men även i det team som Lewis Hamilton representerar, Mercerdes, har förändringar gjorts för att stödja Hamilton. Inför säsongen var det bestämt att bilen skulle ha en silvrig färg, och teamet kallas för ”the silver arrows”. Men för att stötta Lewis har bilen målats om till svart. Således är Lewis Hamilton en förare som du kan förvänta dig att se mycket från under F1 säsongen 2020, både på och utanför banan.

 

George Russle – Williams

En av motorvärldens största talanger sitter i år i den nederlagstippade Williams bilen. George Russle, en brittisk racerförare som har skördat stora framgångar i lägre racingklasser ska i år leda Williams närmare mittfältet. Efter att under sin debutsäsong i F1 ha varit helt dominant i teamet, och kvalat ut forna teamkollegan Robert Kubitca i samtliga race, ska han i år visa att han kan leda teamet framåt.

 

Williamskollegan Latifi är säsongens ända nykomling, så förväntningarna är höga på Russle att upprepa fjolårssäsongens bedrift. Hittills har han sannerligen lyckats då han kvalat ut Latifi i de båda slutförda racen, men dessvärre har han ännu inte tagit sig igenom ett fullt Grand Prix.

 

Således växer pressen på en av F1s allra största talanger att leverera bra prestationer i, vad det ser ut som, sex återstående racen av säsongen 2020.

 

Carlos Sainz JR – McLaren

Något av de svåraste en idrottsstjärna kan göra är att skapa sig ett eget rykte när man går i sin fars fotspår. Carlos Sainz JR delar inte bara namn, utan också karriärsval med sin far. Efter att ha slagit igenom med dunder och brak i Red Bull Racings junior program har vägen framåt varit krokig för Sainz.

 

Efter att ha tagit sig den långa vägen via Torro Rosso och Renault har han slutligen hamnat i ett av de mest anrika teamen i F1, McLaren. Fjolårets säsong var succéartat och Carlos Sainz lyckades ge McLarens nysatsning en efterlängtad podium placering. Hans prestationer drog till sig blickarna från ännu större aktörer, och innan säsongen 2020 hade hunnit börja stod det klart att Carlos Sainz signerat en överenskommelse med Ferrari om att köra för dem under säsongen 2021. Således befinner sig Sainz i en situation där han representerar ett team i uppgång, men ser hur Ferraris prestationer dalar att döma på de två inledande racen. Hur kommer han att hantera det under säsongens gång?

 

 

Foto: Daniel/Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


Advertisement
NULL