Annons: Förbättra din ekonomi nästa år


 

 

Snart är vi vid årets sista dag och ett nytt år tar vid. Nu är du ett år klokare och förhoppningsvis även fylld med förväntan inför framtiden. Varför inte ta de här sista veckorna som är kvar på året och fundera på hur du kan förbättra din ekonomi nästa år?

 

Oavsett om du tjänar mycket eller lite, har ett sparkapital eller är helt pank så kan det nya året föra med sig ekonomiska möjligheter som du kan ta vara på. Följande tips hjälper dig att förbättra din ekonomi genom små, enkla steg:

 

 

Gör en budget

Om du vet vilka inkomster och utgifter du kommer att ha så kan du börja med att göra en budget. Det finns flera sidor på internet som kan ge dig en budgetmall, men du kan även göra en själv på datorn eller på papper. När du gör en budget så ser du direkt vilka onödiga kostnader du kan dra in på och på så sätt kan du spara pengar. Det är lätt att samla på sig för många småutgifter, men en budget ger en utmärkt överblick över var pengarna tar vägen.

 

 

Spara så mycket du kan

Sätt upp ett sparkonto och en automatisk överföring från ditt lönekonto varje månad. Det ser till att du sparar pengar utan att du behöver sköta det manuellt. Sätt upp ett sparmål och ge det gärna en kort deadline för att hålla dig motiverad. Du kan till exempel spara 200 kronor varje vecka eller bestämma att du vill ha X summa vid ett särskilt datum. Måste du verkligen köpa något så kan du ta ett privatlån utan säkerhet med räntegaranti för att finansiera köpet. Räntegaranti innebär att räntan är den lägsta på marknaden och därför kostar det dig mindre pengar än vad andra lån kan göra.

 

 

Lös gamla lån och krediter

Se om du har utrymme att lösa gamla lån och krediter. Du kanske kan dra in på något för att betala av lånet, till exempel genom att köpa nya vårkläder på second hand istället för att köpa nytt? Har du mycket att betala av kan det löna sig att samla lån och krediter genom ett större samlingslån. Det ger dig bättre ränta och gör det även lättare att hantera, eftersom du bara behöver sköta om en enda återbetalning per månad.

 

 

Se över dina vanor

Prenumererar du på flera olika streamingtjänster? Även om det kanske bara kostar en hundring så blir flera prenumerationer samtidigt en ganska bra summa om året. Kolla över om du verkligen behöver alla tjänster som du betalar för. Ska du spara pengar kan du fundera på om du kan säga upp ditt abonnemang under en period, för att sedan återuppta det när du har nått ditt sparmål.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL