En ekonomisk medspelare


 

 

Drömmar och ambitioner.

 

 

Alla är vi olika, inte minst när det kommer till vad vi värderar och sätter pris på här i livet. Definitionen av lifegolas är i allra högsta grad individuell och ingen persons framtidsplaner är den andras lik. För någon handlar det om att bocka av flest destinationer på världskartan som möjligt. För någon annan ligger karriären i centrum och det långsiktiga målet är att klättra på karriärstegen. För en tredje är familjen och de närmaste den absolut viktigaste prioriteringen.

 

Listan över olika saker i vardagen som vi värdesätter kan göras lång och det är bara en själv som bestämmer vad som ska ligga bland de där topp tre sakerna. Oavsett vad som toppar listan så är ekonomin ofta en viktig medspelare – på ett eller annat sätt. För även om privatekonomin i sig själv inte är huvudpersonen så spelar den en betydande roll i vår tillvaro. Låt oss vara ärliga, trots alla ordspråk om att lycka inte kan köpas för pengar så utgör fortfarande en stabil ekonomi en av grundpelarna för att få de bästa förutsättningarna. Det handlar inte om att vara miljonär eller ekonomiskt oberoende, utan mer om att det ska finnas utrymme till det vi gärna vill uppnå.

 

Med det sagt kan det i vissa perioder i livet vara både hjälpsamt och fördelaktigt med online finansiering. Flertalet har en felaktig uppfattning om att lån är något negativt, tabubelagt och något att skämmas över. Tvärtemot handlar det om en alternativ lösning för att få vardagen att rulla på utan att behöva trycka ”paus” när vi befinner oss i ett mer ekonomiskt pressat skede i livet. Alla kan vi stå i en oturlig situation där bilen inte startar, köket behöver renoveras eller med en dyr tandläkarräkning som ska betalas. Gemensamt för dessa exempel är att alla är oförutsägbara utgifter som riskerar att sätta siffrorna på vårt bankkonto ur balans. Men förutom det så är de även exempel på tillfällen där ett lån minst sagt kan vara behjälpligt!

 

När man ska ge sig ut på jakten efter det perfekta lånet är det alltid bra att jämföra sin olika alternativ utifrån den individuella situationen. För att skaffa sig en grundlig översikt snabbt och smidigt kan man med fördel använda sig av en online jämförelsestjänst för lån. Då får man nämligen individanpassade erbjudanden hos ett stort urval av Sveriges främsta långivare och banker. Det är extremt tidseffektivt och man slipper allt vad heter bankbesök och långa telefonköer – allt görs med bara några få klick medan man sitter tillbakalutad i soffan där hemma.

 

Det är därför ingen dålig idé att kika på sina möjligheter och det skadar ju inte att i alla fall orientera sig omkring sina olika lånealternativ. Utifrån det kan man efterföljande ta ställning till om ett lån kanske faktiskt är det bästa valet. Man vet inte vilka guldkorn som väntar där ute om man inte kollar läget. Man har inte heller någonting att förlora, eller hur? Vem vet, kanske är det ett Moneezy SMS lån som lever upp till de personliga kraven och önskemålen. Ett SMS lån kategoriseras som ett mindre lån utan säkerhet (d.v.s. man ska inte ställa ett objekt som säkerhet för lånet) och det fungerar som en hjälpande hand när oförutsedda kostnader knackar på. Moneezy.com är en online jämförelsestjänst för lån på den svenska lånemarknaden och det är varken bindande eller kostar pengar att jämföra långivarna och deras erbjudanden.

 

 

Innan man ansöker om ett lån är det dock viktigt att man tar sig en tankeställare med fokus på följande:

 

  • Vad ska lånet finansiera? Låt detta vara utgångspunkten för lånebelopp och typ av lån (SMS lån, privatlån, billån mm.) – låna inte mer än du behöver.
  • Vad är tidsramen och löptiden? Omfattar hur snabbt du behöver pengarna och hur lång löptid du vill ha på lånet.
  • Återbetalning! Kom ihåg att ett lån är just det, ett LÅN – det ska återbetalas och du ska sköta återbetalningen för att undvika extra avgifter och inte minst Kronofogden.

 

Har man gått igenom och bockat av ovanstående tre punkter finns det inte riktigt något som talar emot att ansöka om ett lån. Utan då är det i stort sett fritt fram att lägga beslag på det lånealternativet som utgör den perfekta medspelaren i din strävan efter att uppnå just dina drömmar och ambitioner.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL