Annons: 15 upplevelser för sommaren 2020


 

 

Den här våren har antagligen inte varit i närheten av vad någon av oss hoppades, och allt man längtat efter när det snöat och blåst i sidled har antingen skjutits upp eller ställts in. Därför kan det vara ganska nice att söka sig till lite otippade aktiviteter som faktiskt fortfarande går att genomföra, trots pandemin som pågår utanför hemmakontoret.

 

Resesajten Tripplo samlar rabattkoder från några av de största upplevelseföretagen, och vi har valt ut 15 aktiviteter som vi gärna ägnar semesterveckorna åt.

 

Äventyrsbana

Sugen på att vara uppe bland trädtopparna ett tag? I en äventyrsbana befinner du dig många meter över marken och ska ta dig igenom hinder som hängbroar, smala rep och gungande stockar. Om du är höjdrädd kan det vara en dålig idé, eller så kan du se det som några timmar underhållande KBT.

 

Kabelpark

Vattensport som inte exkluderar oss med dålig balans! Tack vare kabelparkens lift passar den här upplevelsen för alla, både rookies och rutinerade. Vem vill inte glida ut på vattnet en varm sommardag?

 

Kör Ferrari eller Lamborghini

Sätt dig bakom ratten och accelerera till 100 på tre sekunder. Alla har nog någon gång kastat avundsjuka blickar på en Ferrari som vrålar förbi med 500 hästkrafter. Nästa gång kanske det är dig som de tittar på!

 

Pistolskytte

Med den här upplevelsen får du lära dig grunderna inom skjutteknik och testa flera olika vapen. Värm upp med tre olika pistoler med 9 mm kaliber och avsluta med den legendariska revolvern 357 Magnum. Pricksäkerhet, spänning och adrenalin utlovas!

 

Fallskärmshopp

Det här är nästan ett måste för en adrenalinjunkie! Om du vågar kasta dig ut från ett flygplan 4000 meter upp i luften väntar en oförglömlig upplevelse med 45 sekunders fritt fall. Med instruktören bakom dig som sköter allt kan du bara luta dig tillbaka och ta in den mäktiga utsikten.

 

Helikoptertur över Stockholm

Om du vill njuta av en mäktig utsikt men slippa adrenalinbiten passar en helikoptertur perfekt. Med en guide bredvid dig som berättar vad ni ser när ni flyger över vår mäktiga huvudstad kompletteras hela upplevelsen. Perfekt både för turister och stockholmare som normalt ser staden på marknivå!

 

Ost- och vinprovning

En ost- och vinkväll hemma kan såklart vara lyckad, men det är svårt att veta vad som passar med vad. Här tar experter fram ostar och viner som kompletterar varandra perfekt, och det enda du behöver göra är att njuta av smakerna, och kanske ta med några tips hem. Både gott och trevligt!

 

Flyboard

Flyboard är kungen av vattensporter! Det kanske ser svårt ut till en början, men när du väl är igång lär du dig snabbt och kan snart flyga upp till 9 meter över ytan. Finns det ett bättre sätt att svalka sig en solig semesterdag?

 

Ballongflygning

En mysig upplevelse där vinden styr var ni hamnar. Det är något speciellt med luftballonger, att befinna sig högt över marken och njuta av total stillhet ute i friska luften. Nere på marken väntar dessutom ett glas bubbel!

 

Turridning

Hästar är underbara djur, och det finns inte mycket som slår en uteritt i fin natur. Oavsett om du är rutinerad ryttare eller aldrig har suttit på en hästrygg förut kan du känna dig trygg med instruktören och de vana hästarna. En riktigt mysig aktivitet som passar de flesta!

 

Kajak i Stockholms skärgård

Att uppleva lugnet i skärgården från en kajak borde nästan vara obligatoriskt under sommaren. Släpp alla andra tankar och njut av den vackra naturen runtom. Turen börjar på Dalarö och en guide visar er sedan runt bland magiska öar.

 

Forsränning

Om du inte nöjer dig med en lugn kajaktur utan vill ha mer fart och äventyr är forsränning en rolig aktivitet. Här befinner du dig i en gummibåt på strömt vatten, och de som vågar får möjlighet att hoppa ner i älven från vattenfallens höga klippor.

 

BodyFlight

Bodyflight är ett perfekt alternativ till fallskärmshopp för dig som vill slippa hoppa ur ett flygplan. Den här upplevelsen sker inomhus, i en vertikal vindtunnel, men känslan är snarlik den när du faller fritt från molnen.

 

Zipline

I Växjös skogar finns Europas längsta ziplinebana Kamikaze. Här svischar du snabbt fram, upp till 75 km/h, på höga höjder.  Med guider närvarande och ordentlig säkerhetsutrustning får du tid till att koncentrera dig på den fina naturen som breder sig ut under dig. En perfekt blandning mellan natur och adrenalin!

 

Paintball Pro

Sist men inte minst har vi en uppdaterad klassiker som tåls att minnas. Att samla ett gäng vänner och ta en heldag på paintballbanan är ett riktigt roligt tidsfördriv med mycket samarbete och adrenalin. Ni får prova fem olika banor såsom Zombie’s crypt och Jungle Attack, och för de som är sugna väntar Hunger games i slutet av dagen.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL