62ecc92f37b61a70cf0bee62
62f21b521d7541908e0e0022
Timbuktus hemliga flyg tog oss till hangar i Malmö – se recap av resan här!


 

 

Det har gått tio år sedan Jason Timbuku Diakité släppte sin hyllade låt ”Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö”. I lördags firades detta genom en hemlig resa för fans och press. ”Red Bull Secret Gig” anordnades av Timbuktu tillsammans med Red Bull och flygbolaget SAS, ett stort event på en hemlig destination. Genom att klura ut olika gåtor/rebus hade man chansen att vinna en biljett till denna konsert. Det fanns tre ställen man kunde ta sig ifrån och vi åkte från Stockholm.I ett pressmeddelande kommenterade Jason “Timbuktu” Diakité:

 

– Det är här jag kommer ifrån. Platsen där jag först upptäckte hiphopen. Det finns inget som är så speciellt för mig som Skåne, Lund och Malmö är. Jag är så tacksam över de som var med på planet och bussarna idag.

 

 

Efter spelningen var Timbuktu minst sagt nöjd:

 

– Det känns sjukt bra, så grym publik här inne. Och bara hänga med massa människor som bara är glada och enas kring musik. Det är grymt, 

 

 

 

 

Så här såg den oförglömliga dagen  ut:

 

 

13:00 – Vi möttes utanför Sheraton hotell och tog bussen till Arlanda där vi mötte upp andra artister  och övrig press.

 

14:00 – Vi anlände till Arlanda där vi fick gå in vip vägen och hänga på vip loungen, där det bjöds på mat och dryck. Här befann sig även glada fans som hade vunnit biljetter.

15:15 Vi klev på planet för att flyga till vår hemliga destination. Timbuktu la artistyrket åt sidan en stund för att inta rollen som flygvärd och informerade oss om säkerheten på flyget. Han serverade även resenärerna dryck på vägen till vår första destination: Göteborg. Där hämtade vi upp ytterligare några vinnare och resan fortsatte vidare.

18:15 Landade vi i Malmö som var en självklarhet då det är Timbuktus hemstad. Bussarna hämtade oss och tog oss till ett flygfält där den stora festen hölls. På plats var det ungefär 700 gäster som vunnit en biljett var.

19:00 Då började konserten och först ut var Leslie Tay och därefter klev Michel Dida upp på scen för att värma upp publiken som hurrade och hoppade till varje låt. Man kunde känna publikens kärlek ända in på tårna.

 

20:00 Var det dags för huvudakten, Timbuktu, att inta scenen. Hade detta varit en recension hade spelningen fått 5 av 5. Den här spelningen hade allt, energi från början till slut, publiken var närvarande och jag kände hur kravallstaketet skakade av publiken som hoppade, stampade och skrek. Spelningen går att jämföra med ”allsång på Skansen” fast detta var ”allsång i Malmö”, var endaste människa i publiken kunde alla låtar innantill. Under kvällen hade Timbuk en rad andra gäster som bland andra: Stor, Cleo och Chords. Även Timbuk gav ut kärlek till hela sitt band, artisterna som gästade och publiken. Kan detta vara en av de bästa spelningarna med Timbuk jag varit på? Det måste det ha varit.

 

22:00 Vi satte oss på flygbussen tillbaka för att åka hem där ”efterfesten” började och höll i sig hela vägen från bussen till flyget. Det var musik och skratta hela vägen till Göteborg och Stockholm.

 

01:00 Hemma. Jag tror att detta är en kväll som vi sent kommer allt glömma.

 

 

 

 

Se bildgalleri från resan:

 

 

 

DSC_6819
DSC_6831
DSC_6914
DSC_6958
DSC_6969
DSC_6987
DSC_7005
DSC_7010
DSC_7029
DSC_7040
DSC_7046
DSC_7094
DSC_7098
DSC_7102

 

 

 

Se fler videoklipp via @kingsizemag på Instagram

 

Dax för @jasontmbk att inta scenen #dom180 #redbullsecretgig

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

   

@cleomissaoui gästar även @jasontmbk vilken show detta är! #redbullsecretgig #dom180

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

 

 

// Melika ZakariaePublicerat:
RedaktionenNULL