I samband med turnéstart och boklansering.

Jason “Timbuktu” Diakité kan numera titulera sig Dr. Timbuktu. Han har nämligen blivit utnämnd till hedersdoktor av Lunds universitet för att hans musik “får oss att reflektera över hur identiteter och sociala roller produceras och reproduceras i en modern värld”. Detta skriver Musikguiden i P3.

“Det känns skitkul, och jag blev väldigt förvånad när jag fick reda på det. Jag är född och uppvuxen i Lund, så det känns också väldigt fint att få ett slags godkännande från den här skolan som är så dominerande i staden”, säger Timbuktu till Musikguiden.

Timbuk blir därmed hedersdoktor vid universitets humanistiska fakultet och gör sällskap med andra svenska artister som Benny Andersson, Sofia Jannok och Tomas Ledin.

Rapparen har som bekant haft ett minst sagt intensivt år, då han efter att ha släppt albumet “Du Gamla Du Nya” även är aktuell i “På Spåret” med podd-kompisen Marcus Samuelsson och med boken “Köttfärssås” – ja, om köttfärssås.

Igår startade också höstturnén tillsammans med MASAKA Trio och sångerskan Esther Kirabo.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

I september prydde Timbuktu även omslaget för Kingsize Magazine #4 2021, som också markerade rapparens fjärde cover sedan 2005.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jason Diakité (@jasontmbk)

Foto: Therese Öhrvall / Senay Berhe