5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
talangjakt-redbull-S
Sveriges största hiphop-profiler startar talangjakt


Adam Tensta, stjärnproducenterna Salazar Brothers, P3-guldvinnarna Labyrint med flera inleder ett samarbete för att hitta och lyfta fram unga hiphop-talanger.

 

 

Under våren kommer några av Sveriges största hiphop-profiler sluta upp i ett gemensamt projekt för att stötta unga rap- och sångtalanger. Målet är att scouta fram fyra stycken oupptäckta talanger som var och en får tillbringa två dygn i Red Bull Studio Copenhagen tillsammans med Sveriges mest erkända hiphop-producenter och artister.

 

 

– Svensk hiphop har aldrig varit mer vital än vad den är idag. I ett turbulent samhälle är ordets makt och musik det mest betydelsefullaste vi har. Att kunna erbjuda inspelningstid i Red Bulls nya studio och coachning till unga talanger känns otroligt viktigt och sporrande för oss alla inblandade, säger Adam Tensta, en av initiativtagarna till projektet Nästa nivå.

 

 

Utöver att skriva låtar ihop med hiphop-eliten kommer talangerna även att få coachning i hur man som artist gör sig hörd i en musikvärld där regler idag har upphört att existera. Nästa nivå är till för att förse morgondagens musiksverige med rustade, hungriga och orädda hiphop-artister.

 

 

Hur unga talanger kan ansöka
Fram till den 10 april kan unga talanger skicka in en youtube-film på sig själva när de antingen rappar eller sjunger. Youtube-länken mailas till video@nastaniva.com och kommer därefter bedömas av Salazar Brothers, Adam Tensta, Labyrint, Mohammed Ali, Stor och Cleo. De fyra talanger som visar lite extra utstrålning får därefter två dagar var i studion tillsammans med producenterna och artisterna.

 

 

 

 

På bild ovan: fv: Mohammed (från Mohammed Ali), Adam Tensta, Salla Sallazar, Aki (Labyrint), Dajanko (Labyrint),
Masse Sallazar, Jacco (Labyrint) och Stor (Saknas på bild gör Cleo från Femtastic).

 
Foto: Anders Neuman

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL