5e81bb9b7f80ce30463cf002
Foto:  Marguerite Seger
Sebbe Staxx dömd till fängelse för narkotikabrott


Kartellen-rapparen i trubbel efter ett drogåterfall förra sommaren.

 

 

Sebbe Staxx i Kartellen har under en längre tid varit nykter från alkohol och droger men fick förra sommaren ett återfall och tog kokain. Han greps av polis  efter en rad oklara omständigheter i polisens utredning gick fallet till rättegång och dömdes häromdagen till sex månaders fängelse och i Aftonbladet berättar han om orsaker till återfallet:

 

 

– Den här dagen hade jag fått en massa dåliga nyheter på hemmafronten. En riktigt dålig dag. Det resulterade i att jag bröt min nykterhet, som jag haft en längre tid, och började dricka. Jag beslutade mig även för att ta kokain, vilket jag haft ett grovt problem med innan.

 

 

Även Kartellen-grundaren Kinesen valde att igårkväll kommentera fängelsedomen via Facebook och skrev bland annat:

 

 

Vi lever i ett modernt demokratiskt västland, är det då rimligt att polisen ska bedriva häxjakt mot rappare? Hela tre år efter, Ånger & Kamp turnén har häxjakten fortsatt. I Örebro förlorade vi en spelning på grund av krögaren som hade bokat oss fick påhälsning av polisen innan konserten. I en annan stad gick polisen till alla dem lokala hotellen och förbjöd dem att ta emot Kartellen, efter att först försökt skrämma krögaren som hade bokat oss i samma stad.

Min fråga är vad är det för skillnad mellan Sverige och Vitryssland i detta avseende?

 

 

Kartellen och Sebbe Staxx arbetar annars vidare i studion och släpper ny musikvideo inom kort till remixen av “AM43”. Inspelningarna på “Ånger & Kamp 2” har påbörjats med Stress i studion och nyligen spelade man in en låt med Timbuktu.

 

 

Se listan övermedverkande artister på remixen av “AM43” nedan:

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL