5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
gatuslang-podcast-SL
Nya avsnitt av podcasten Gatuslang – Johan Alander, Fröken B & Blizzak


 

 

Podcasten Gatuslang har fått sitt namn från den klassiska Ken Ring-låten över Colleone & Webb-beatet med samma namn. Det är också i den här eran som mycket av programmet kommer att ta avstamp. Gatuslang är en podcast med ren passion för den svenska hiphopen – en genre som börjar bli medelålders. Bakom podcasten står Pontus Gustavsson bland annat tongivande för hiphopsidan Whoa och som tidigare chefredaktör för svenskunderjord.com.

 

Nu finns tre nya avsnitt ute på Gatuslang.se med Johan Alander, Fröken och Blizzak!

 

 

 

 

Jag upptäckte Sober redan som 17-åring då han släppte sin demo Killyourdarling. Åtta år senare har mycket hänt i den unge mannens liv. Ni har kunnat se honom prata ut om sitt liv i både SVT och TV4 men så klart också kunnat höra honom rappa i flertalet grupper, bland annat Ismen, och som soloartist. Snart släpper han sitt andra soloalbum. Hör Johan Alander öppenhjärtligt berätta om sitt liv och sin karriär i Gatuslang avsnitt 28. LYSSNA HÄR!

 

 

 

 

Fröken B är en av två medlemmar i duon Silversystrar tillsammans med sångerskan Meldeah. Hon har också en solokarriär som startade i början av 00-talet. Snart släpps hennes EP på vinyl. Hör henne berätta om sin uppväxt i Ulricehamn fram till hennes liv i dagens Göteborg. LYSSNA HÄR!

 

 

 

 

 

 

Det finns en del rappare som sällan eller aldrig lyfts av medier. De där undergroundrapparna som gör det av kärleken till det skrivna och rappade ordet utan större ambitioner att slå igenom eller etablera en karriär. Blizzak är en underground-MC som varit verksam på pennan och i textdokument sedan slutet av 90-talet och som kanske är mest känd genom kollektivet Purple Orphans men han har också varit med i flera textskrivarcrew och andra konstellationer. Hör en småstadsrappares historia om dyra modemräkningar, fascination för rim och oförmåga att få ut sin musik. LYSSNA HÄR!

 

 

 

Twitter: Gatuslang
Facebook: Gatuslang
Instagram: Gatuslang

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL