Ny episod av podcasten Gatuslang – Mr Noun/Daniel Öun


Pontus Gustavsson fortsätter att djupdyka med svenska hiphopprofiler under hösten i sin populära podcast-serie. Lyssna här!

 

 

Podcasten Gatuslang har fått sitt namn från en klassisk låt av Ken Ring över Collene & Webb-­‐beat med just samma namn. Det är också i den här eran som mycket av programmet tar avstamp.

 

 

Lyssna på avsnitt 51 – Mr Noun/Daniel Öun

 

Född i Stockholm och uppväxt i Matfors utanför Sundsvall flyttade Daniel Öun in till fabriksstaden Sundsvall i gymnasiet och träffade sin vän och kollega Arka. Två av de medlemmarna som skulle bilda gruppen Superscientifiku. Efter tre, idag klassiska vinyler, kortade man av det krångliga bandnamnet från en klassisk Jeru-låt till Supersci då det var dags för debutalbum. Då hade rapparen Remedeeh börjat samarbeta med gruppen och blev efter ett tags livesättning en del av gruppen. Sedan dröjde det till 2010 innan den svåra andraplattan Timelines kom och blev en konceptplatta kring tid. För tillfället håller gruppen på med sin tredje skiva som än så länge inte har något releasedatum. Hör Mr. Nouns story i Gatuslang som ni aldrig hört den förut. Trevlig lyssning!

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL