5e81bb9b7f80ce30463cf002
McHabit-S
Ny episod av Gatuslang med MC Habit/Jorge Olivares


 

 

Stockholms-rapparen MC Habit släppte alldeles nyligen den Damon Frost-producerade låten “H.A.L.L.E.L.U.J.A.H” med tillhörande video. Låten är tagen från kommande albumet “Master Of Ceremonies”.

 

 

Nu är han med och berättar sin historia i hiphop-podcasten “Gatuslang” med Pontus Gustavsson.

 

Så här beskrivs avsnittet, som är den 64:e i ordning:

 

“MC Habit föddes i Viña del Mar i Chile 1983 men flyttade som åttaåring till Sverige och Ekerö i Mälaren. Jorge upptäckte i tidig ålder hiphopen som kom att bli en stor del av hans liv och också någonting att använda sig av i sitt identitetssökande. Efter att i tidig ålder börjat att måla började han också att skriva texter. Och av en slump hamnade han först på raplinjen och sedan produktionslinjen på Fryshuset efter att först ha hoppat av basketlinjen. Med en lärare som Damon Frost utvecklade han sitt sound med klasskamrater som Buju Anton ochRikard Skizz. Efter att ha delat studio med Tinnitus & Ted under mitten av nollnolltalet och stökat ut den började han arbeta mer som ljudtekniker och bakom spakarna. Men nyligen började han göra musikaliskt väsen av sig igen och ett debutalbum är på gång. Hör en riktigt spännande historia signerad Gatuslang. Trevlig lyssning!”

 

 

Lyssna här: http://gatuslang.se/2014/04/avsnitt-64-mc-habitjorge-olivares/

 

Se även den senaste videon till “H.A.L.L.E.L.U.J.A.H” här: http://www.kingsizemag.se/nyheter/ny-musikvideo-av-mc-habit-h-a-l-l-e-l-u-j-a-h-2/Publicerat:
RedaktionenNULL