Namninsamling för att frige A$AP Rocky har startat – efter falsk mediarapportering


Rocky påstås vara fängslad under “inhumana förhållanden”.

 

 

Under tisdagskvällen kom uppgifter om att en namninsamling på Change.org hade startats i syfte att frige A$AP Rocky från svenskt häkte. Budskapet har i form av bilder och uppmaningar spridits av stora namn som Post Malone, G-Eazy, Talib Kweli, The Game och flera andra. Något som säkerligen spätt på initiativet ytterligare är en rapport från amerikanska skvallermediet TMZ, där de hävdar att Rocky är fängslad under “inhumana förhållanden”.

 

De påstår bland annat att han hålls inlåst med en annan fånge som är mentalt instabil och kastar avföring inuti cellen. Maten ska också vara totalt oätlig och Rocky åt enligt rapporter ett äpple om dygnet de första fem dagarna. Sedan rapportren publicerades har uppgifterna avfärdats av bl.a. Aftonbladet, men det krävs ingen större research för att inse att påståendena är totalt absurda.

 

 

 

Någon som till slut har ställt upp på en intervju är A$AP Rockys manager John Ehmann, som exklusivt pratat med Expressen. Även om han inte kommenterar ryktena om Rockys levnadsförhållanden gör han det tydligt att han anser Tingsrättens beslut orimligt.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL