Kingsizemagazine.se
Hiphoptrio från Skåne blir Pantameras nya tv-stjärnor


O-Hund, Antonio D och Third Eye är de tre musikerna från Skåne som tog hem förstapriset i Pantameras hiphoptävling.

 

Sedan ett par år tillbaka har vi kunnat se ett antal kända artister i tv-rutan som har gjort sin tolkning av Pantamera-låten. Det har varit The Ark, Caroline af Ugglas, Familjen, Movits och Pugh. Nu är det dags för tre, något mindre kända musiker från Reggea-kollektivet ”Lide Najs” i Lund, att göra entré.

 

– Det känns sjukt kul och väldigt oväntat. Snacka om att vi blev överraskade när Ametist från juryn ringde och berättade att vi vunnit, säger O-Hund (som egentligen heter Olof Ebbesson Dehlin).

 

Lyssna på det vinnande bidraget HÄR

 

 

Dröm att kunna leva på sin musik
O-Hund, Antonio D och Third Eye är alla tre i 25-årsåldern och har inte producerat någon musik tillsammans tidigare. Nu kommer trion att få åka till legendariske Redline Records i Norsborg för att få sin låt producerad. Musikvideon regisseras av Måns Nyman, som står bakom flera musikvideos med Sveriges hiphopelit, och blir sedan nästa rikstäckande reklamfilm för Pantamera.

 

 

– Att få en sådan här möjlighet och bli producerad av Sveriges främsta inom hiphop är helt unikt. Vem vet, det kanske blir vårt genomslag! Idag har vi alla tre tillfälliga jobb vid sidan av musiken för att kunna försörja oss. Drömmen vore förstås att kunna leva på det här, säger O-Hund.

 

 

– Det är väldigt många som har engagerat sig i vår hiphop-tävling. Drygt 50 bidrag kom in och vi juryn var helt eniga. Jag är övertygad om att de här killarna kommer att bli uppskattade av publiken, säger Katarina Lundell, kommunikationschef för Pantamera.

 

 

Reklamkonceptet ”Att återvinna är en hit” handlar i grunden om de miljövinster man gör genom att återvinna burkar och PET-flaskor. Idag återvinns omkring nio av tio burkar och PET-flaskor. Pantameras vision är att allt som säljs också ska återvinnas.

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL