5e78b0917f33f434794a1c02
Bun B från UGK listar sin topp fem över MC’s i rap-gemet


Texas-rapparen mixar upp det med en varierad lista över sina favoriter.

 

 

Under en intervju med Sway från Eminems radiokanal Shade 45, som Bun B har känt under många år, pratade de båda om deras gemensamma bakgrund, om hur Bun B först gav sig in i hiphopen och resan fram till hans nutida sjärnstatus. Dessutom listade Underground Kingz-medlemmen sin topp fem över rappare just nu. Han började med brittiske Grime-rapparen Dizzee Rascal, som enligt Bun B är extremt underskattad.

 

 

“Dizzee Rascal, från Storbritannien, är förmodligen en av de mest underskattade rapparna på planeten, punkt slut. Hans tekniska färdigheter är nästintill oöverträffliga.”

 

 

Alabamas Yelawolf, var även ett namn som dök upp:

 

“Jag tycker att Yelawolf är en otrolig rappare. Jag tänker på, som vi rappare säger, hans andningskontroll (breath control), hans förmåga att sätta samman så många ord som möjligt innan han behöver ta ett nytt andetag. Det är något som få kan göra, men han har till och med lärt sig hur man ska konstruera låtar baserade på den kontrollen, vilket jag finner extremt imponerande.”

 

 

Och självklart nämner Bun B även Kendrick Lamar som en av sina nutida favoritemcees, och hyllar hans entusiasm och talang.

 

“Jag måste nog säga Kendrick Lamar. Att ha Dr. Dre som handledare hjälper definitivt, men han är också väldigt ihärdig. Han är väldigt rå och hypad hela tiden. Han är eggad av tanken att få rappa vid varje tillfälle som ges.” säger Bun B. “Nummer fyra är Royce Da 5’9″. Han är förmodligen en av de mest underskattade lyricisterna i gamet just nu. Jag tror att hans katalog, om du går tillbaka och lyssnar på den vers för vers, är riktigt svår för vilken rappare som helst att stå upp mot. Nummer fem är jag själv. Jag var bara tvungen att säga det.”

 

 

Bun B är som vanligt aktuell någonstan med ett gästframträdande på valfri rappares låt inom den närmsta framtiden. Ryktet går att ett fjärde album i hans “Trill”-serie är att vänta i år, med titeln “Trill 4 Life”. Dock har inget datum ännu specificerats. Kolla på den fullständiga intervjun från “Sway in the Morning” nedan.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL