trappmusik-foljmed-SL
Video – Trappmusik ft +1 “Följ Med”


 Visuals från Malmö-trions debut-EP “Slö & Slängd”.

 

 

En norrlänning, en stockholmare och en skåning som delar kärleken till långsamma beats och släpig söderrap. På sin debut-ep “Slö & Slängd”, som släpptes i början av maj, bjuder den malmöbaserade trion in lyssnaren till ett parallellt hiphopuniversum där varken boom bap eller technorap någonsin existerat. I stället serveras sex spår av långsam bilåkarmusik med influenser från hiphopscenerna i amerikanska sydstater som Texas, Alabama och Tennessee.

 

Arkitekten bakom Trappmusiks ljudbild är Banken (även känd under namnet Aggy). Till vardags är han verksam producent hos Large Money Entertainment och har langat beats till svenska rappare som Nimo Cheebs och Öris, amerikanska artister som Yukmouth (Luniz) och C-Bo samt de danska gangsterrapparna MFS.

 

De atmosfäriska beats han sparat åt Trappmusik luktar melodisk futurism. En rymdresa med basen som raketmotor och syntarna som styrspakar. Men det är en resa i makligt tempo. Takten stiger aldrig över 75 bpm. För vem fan pallar stressa? Inte rapparna Trappadon, Tub von Trapp och Banken i alla fall. Lugnt och metodiskt levererar de eskapistiska berättelser om nattliga färder på ändlösa motorvägar, gimlets, sedelbuntar och rökiga svartklubbar som aldrig stänger.

 

 

 

 

 

SPOTIFY

iTunes

On-Axis

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL