5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Medina Palmerna
Video – Medina “Där Palmerna Bor”


Ny singel från duons nysläppta album “Hayat”.

 

 

Efter snart tio år som en av Sveriges mest älskade duo fortsätter Medina ännu att leverera. med miljontals visningar sammanlagt på Youtube och ett 60-tal spelningar per år borde gruppen vid det här laget haft ett signum stämplat i svensk musik industri. Med låtar som Sagoland, Förbjuden frukt, Magdansös, Mahlea och Hoodsfred har killarna fångat en bred publik, från förorten till landsbygden, innerstan och småstäderna.

 

2003 riktades ljuset för första gången mot denna innovativa duo. En ny genre inom svensk hiphop kom till liv. Haffla music, med rytmer hämtade från orienten, refränger på arabiska och melodier som nådde hjärtan fick Medina sin första officiella hit. Magdansös, med A rotation i både radio och Tv spreds musiken likt en epidemi genom folkhemmet och succén var ett faktum. kritikerrosade albumet Fullblod släpptes kort därefter och fick ett varmt mottagande av såväl musikkollegor som av den nya publiken.

 

Som många redan vet så pendlar Medinas musik mellan hiphopmixtapes på hårda beats, djupa texter och kärlek under vintertid & deras egna genre Haffla Music med lätta svängiga texter som är mer liveanpassat under sommar tid.

Nu är sommarn äntligen här och förra veckan släpptes Medinas tredje album “Hayat”, 12 spår rakt upp och ner Haffla Music. Texter som är lätta att sjunga med till och Medinas traditionella Haffla rytmer är en självklarhet.
Grabbarna har producerat,skrivit och mixat hela plattan själva.

 

– “Aldrig har vi varit så nöjda med en Haffla platta” säger Sami & Ali.

Se nya videon, Medina “Där Palmerna Bor”:

 

Hela albumet “Hayat” går att lyssna via Medinas sida på Soundcloud HÄRPublicerat:
RedaktionenNULL