5e81bb9b7f80ce30463cf002
Vanessa_Liftig-2-S
Vanessa Liftig släpper nytt album i sommar


Sångerskan från Göteborg även aktuell med Wu Tang Clan-samarbete redo med ny skiva.

 

 

Den 18:e juni släpper Vanessa Liftig sitt andra album ”CurioCity”, en skiva som till stora delar är egenproducerad. Den 14:e maj släpps första singeln ”What´s in a name” från kommande albumet.

 

Som Kingsize tidigare skrivit under våren, har hon även under ett par års tid arbetat med amerikanska hiphopkollektivet Wu-Tang Clans kommande album, “Once upon a time in Shaolin”. Hon har skrivit låttexter, arrangemang och sång till det redan omskrivna albumet och åtminstone fyra låtar med Vaneessas medverkan är med på det färdiga albumet.

 

Vanessa besitter en fantastisk musikalisk bredd och en spännande bakgrund: hon har bl. a. haft en roll i “Kristina från Duvemåla” på Göteborgsoperan och gått i musikklass som tjänstgjorde vid påvens audiens i Rom. Hon har studerat vid individuella musikerutbildningen vid Musikhögskolan och haft otaliga samarbeten med producenter och musiker, däribland hiphopgruppen Sjukstugan och Embee från Looptroop Rockers. Just nu undervisar Vanessa i produktion, sång och text på The Music College i Angered.

 

 

Mer info om Vanessa Liftig:

https://www.facebook.com/curiocity.vanessaliftig
http://www.vanessaliftig.com/

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL