timbuktu-S
Timbuktu & Damn! släpper album ihop i november – “Full Ära”


Det är 10 år sen nu. 10 år sen som Lunds bästa rappare, Timbuktu tillsammans med Lunds bästa funkband, Damn! slog sina påsar ihop. Tillsammans blev dem hela Sveriges största, bästa och mest älskade liveakt!

 

 

Det här firar nu Timbuktu och Damn! på det funkigaste av vis, med en ny platta, “Full Ära” där Timbuktu och Damn! gått in i studion och spelat in 16 livefavoriter i ny musikalisk tappning. Och inte minst med en exklusiv konsert på Hovet i Stockholm den 17 november som blir deras enda officiella spelning ihop i höst.

 

 

Även om de spelat in saker ihop tidigare så representerar “Full Ära” första gången de intagit en studio helhjärtat tillsammans. Svante Lodén, överste funkpräst i Damn!, förklarar

 

– Vi utnyttjade chansen när det fanns det här underbara svepskälet med 10-årsjubiléet. Vi var sugna på att göra en ’Greatest Versions’-platta, på old school-vis, där man spelar många tillsammans i studion.

 

Resultatet är inget annat än magnifikt och första singel från skivan är “Stanna Kvar”, en svensk version av den klassiska Damn! låten “Got To Go”.

 

 

Ett par dagar innan albumsläppet kommer Timbuktu och Damn! göra en exklusiv spelning i Hovet som dessutom kommer livesändas i ett stort antal biografer runt om i Skandinavien. Till jubileumskonserten utlovar Svante samma sanslösa ös som vanligt:

 

– Det är rätt så bra odds när man går och ser oss att det blir en upplevelse. Vi spelar alltid med precis allt vi har. Vi sätter en sådan ära i att vara musiker på den nivån oavsett förutsättningarna.

 

 

I tisdags hade singeln “Stanna Kvar” premiär i P3, lyssna nedan:

 

 

Lyssna: Musikguiden i P3: Stanna Kvar – Timbuktu & Damn!

 

 

Singeln “Stanna Kvar” släpps 22:a oktober
Albumet “Full Ära” släpps digitalt 19:e november och på CD/LP 21:a november.

 

 

Tracklist ”Full Ära”
1. Allt Grönt
2. Lasternas
3. Karmakontot
4. Fantasi
5. Kom Närmare / På Ettan
6. Plotten Tjocknar
7. En Hi-5 & 1 Falafel
8. Resten Av Ditt Liv
9. Strö Lite Socker På Mej (Muscovadosockret)
10. Strö Lite Socker På Mej (Red Astaire-sockret)
11. Stanna Kvar
12. Dödsdansen
13. MVH
14. Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö
15. Kejsaren E Naken
16. Dansa

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL