5e78b0917f33f434794a1c02
Sverigeaktuella Big K.R.I.T. släpper album


Def Jam-debuten “Live From The Underground” ute i butik idag!

 

 

Big K.R.I.T. har enorma förväntningar på sin storbolagsdebut på Def Jam som idag släpps via Def Jam och har med en lång rad mixtapes och sina medvetna texter förtjänat den ärofyllda liknelsen som en ny generations Common. Som producent nämns han i samma andetag som Kanye West, utan tvekan går han en lysande framtid till mötes.

 

 

Sommaren 2012 kommer alla med det minsta intresse för hiphop att rikta sina ögon och öron mot staden Meridian i Mississippi. För det är denna stad som har format Justin Scott, Big King Remembered In Time, och i juni släpper han sin efterlängtade storbolagsdebut “Live From The Underground” på Def Jam. Meridian är en med amerikanska mått mätt relativt liten stad, en av de där många som du passerar på väg någon annanstans, utan att direkt lägga märke till eller ens bemöda dig att bilda en uppfattning om. Det är den där stereotypa uppväxtmiljön som föder ett drömmande om vuxenlivet som ett motsatsförhållande till hur det är att vara barn, en tro på att allt blir annorlunda, lite bättre på andra sidan av varje passerande födelsedag.

 

För Big K.R.I.T. var det denna förhoppningsfulla längtan som fick honom att greppa pennan vid 12 års ålder och börja skriva raptexter. I hans värld var det aldrig några försök till att utmåla sig själv som en bad motherfucker, hans genuina iaktagelser och betraktelser av världen så som han uppfattade den var nog så intressant att berätta om. Två år senare tog han sina första, stapplande steg mot att producera egna beats, då som nu djupt rotade i hans föräldrars skivsamling med Bobby Womack och Willy Hutch som husgudar. Ett snabbt hopp därifrån fram till idag och han har hunnit med att släppa nio mixtapes, där det senaste 4evaNaday fortfarande är rykande färskt

 

 

Den 15;e juni besöker Big K.R.I.T. vårt avlånga land när han gör ett nedslag i de småländska skogarna för spelning på klassiska Hultsfredsfestivalen. Mississippi-rapparen/producentenss nya album “Live from the Underground” släpps idag 5:e juni. Skivan gästas av bland annat B.B. King, Anthony Hamilton, Bun B och Ludacris.

 


Hultsfredsfestivalen 2012 äger rum mellan 14-16 Juni. Klara artister sedan tidigare är The Cure, The Stone Roses, Mumford & Sons, The XX, Justice, Slash, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The Cardigans, Kasabian, Gorillaz Sound System, The Gaslight Anthem, Marina & The Diamonds m.fl..

 

Mer information finns på
www.hultsfredsfestivalen.se eller www.facebook.com/Hultsfredsfestivalen

Text: HultsfredfestivalenPublicerat:
RedaktionenNULL