5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Sverige-aktuella Big K.R.I.T. tackar fansen


Med nya albumet “Live From The Underground” ställer sig Mississippi-stjärnan på scen i Hultsfred på fredagen!

 

 

Sommaren 2012 kommer alla med det minsta intresse för hiphop att rikta sina ögon och öron mot staden Meridian i Mississippi. För det är denna stad som har format Justin Scott, Big King Remembered In Time, och i juni släpper han sin efterlängtade storbolagsdebut Live From The Underground på Def Jam.

 

 

Meridian är en med amerikanska mått mätt relativt liten stad, en av de där många som du passerar på väg någon annanstans, utan att direkt lägga märke till eller ens bemöda dig att bilda en uppfattning om. Det är den där stereotypa uppväxtmiljön som föder ett drömmande om vuxenlivet som ett motsatsförhållande till hur det är att vara barn, en tro på att allt blir annorlunda, lite bättre på andra sidan av varje passerande födelsedag. För Big K.R.I.T. var det denna förhoppningsfulla längtan som fick honom att greppa pennan vid 12 års ålder och börja skriva raptexter. I hans värld var det aldrig några försök till att utmåla sig själv som en bad motherfucker, hans genuina iaktagelser och betraktelser av världen så som han uppfattade den var nog så intressant att berätta om. Två år senare tog han sina första, stapplande steg mot att producera egna beats, då som nu djupt rotade i hans föräldrars skivsamling med Bobby Womack och Willy Hutch som husgudar.

 

 

Ett snabbt hopp därifrån fram till idag och han har hunnit med att släppa nio mixtapes, där det senaste 4evaNaday fortfarande är rykande färskt, skaffat sig fans som Ludacris, Wiz Khalifa, Curren$y, Yelawolf- som han också har samarbetat med. För varje ny mixtape har Big K.R.I.T. klivit fram som en blandning av UGK och en ny generations Common, och när han ifjol tillsammans med Raheem Devaughn gav oss låten Players Ballad på mixtapen Return of 4Eva var det som om cirkeln slöts. Med en fin passning till just UGK och Outkast Int’l Players Anthem (I Choose You) från 2007, som bygger på en Willie Hutchsampling, sjunger Devaughn ”If I had to choose, I’d chose you”- om och om igen.
Big K.R.I.T. har all den potential som krävs för att bli precis hur stor som helst, och på fredag 15:e juni ser du honom för första gången i Sverige på Hultsfredsfestivalen.

 

http://www.hultsfredsfestivalen.se/

 

Big K.R.I.T. passade under natten till idag på att tacka sina fans som stöttat honom med låten “Thank You Kindly”:

 

Se även Big K.R.I.T. – The Making Of Live From The Underground (Documentary) :

 Publicerat:
RedaktionenNULL