5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
garissa-S
Svenska artister släpper skiva till förmån för Kenyas flickor


Den 15:e april släpps skivan “Binti Africa”.
 

 

Medborgarskolan släpper, tillsammans med artister som Rigo Pencheff, Dogge Doggelito och Pauline, ett album till förmån för Kenyas flickor. Intäkterna ifrån albumet går oavkortat till stiftelsen Garissa som arbetar med att främja utbildning för föräldralösa flickor i byn Garissa i nordöstra Kenya.

 

 

– ”Jag blev tagen av en presentation om Garissa som Medborgarskolan arrangerade ihop med stiftelsens grundare och tog direkt kontakt med Medborgarskolan eftersom vi i Crossfire ville bidra på något sätt”, säger Rigo Pencheff

 

 

Det blev startskottet på samarbetet och i juni 2012 släpptes singeln ”Salalaa” av Crossfire, bestående av bröderna Rigo och Cribs Pencheff. Singeln som också återfinns på albumet spelades bl.a. på P3, SR Metropol samt uppmärksammades av såväl P3 Musikguiden och The Voice. Intäkterna från singeln skänktes även de till förmån för föräldralösa flickor i Garissa – och det var i samband med detta som idén till ett helt album föddes.

 

 

– ”Målet är att synliggöra stiftelsens arbete och lyfta frågorna om kvinnlig könsstympning och unga flickors rätt till utbildning. Tack vare alla engagerade själar i skapandet av albumet har vi nu möjligheten att göra just det” säger Anette Huseby projektledare på Medborgarskolan i Stockholm.

 

 

Albumet ”Binti Africa” bjuder på influenser från hela världen där var och en av artisterna bidragit med sin genre. Reagge, hiphop, salsa, house, r’n’b och afrikanska influenser fyller skivan som släpps den 15 april och kommer att kosta 100 kr. Alla medverkande har ställt upp utan ersättning. Medverkande artister på albumet är: Crossfire, Pauline, Dogge Doggelito, Danjah, Getty Domein, Swedish Tiger, Rena Rama, Dahir, Adam Gidlund, Byn Clicken, Jonatan Ojeda och Homan Sebghati.

 

 

Albumet ”Binti Africa” släpps den 15:e april och ska finnas tillgänglig på iTunes, Ginza, Spotify och hos Medborgarskolan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL