Still Pee & Ru gör ledmotivet till nya Hamilton-filmen


Stockholm-duon fick i uppdrag att specialskriva musik till filmen med Mikael Persbrandt i huvudrollen.

 

 

Still Pee & Ru (Thomas Rusiak och André Möllerfors) tillsammans med Helena Gutarra från La Puma släpper ny singel som även är titelspåret för filmen “Hamilton 2 – Men inte om det gäller din dotter” som har premiär den 7:e september. Still Pee & Ru fick förra året förfrågan om att göra titelspåret till den andra filmen ur Hamilton-triologin och bjöd självklart in sångerskan Helena Gutarra som dom har arbetat med tidigare. Titelspåret “Melt Like Ice” som är specialskrivet för Hamilton 2 är en hybrid mellan Helena Gutarras 70-tals soul inspirerade stämma och Still Pee & Ru´s smutsiga hiphop sound.

 

 

 

 

En gång i tiden hade Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) en familj. Men den utraderades i en hämndaktion. Då Carls 7-åriga guddotter Nathalie kidnappas kommer alla smärtsamma minnen tillbaka. När kidnappningens bakomliggande motiv blir kända intar de svenska myndigheterna en passiv roll vilket tvingar Hamilton till handling.

 

 

Med hjälp av internationella kontakter lyckas han komma dem på spåren. Det politiska spelet gör att kidnapparna känner sig säkra i sitt hemland. Men de räknar inte med Hamilton, som tillsammans med några militärkollegor planerar en dödlig räddningsaktion. Alltför sent inser Hamilton vilka enorma krafter och makter som motarbetar hans uppdrag.

 

 

Filmen är baserad på Jan Guillous bok med samma namn och utspelar sig både i Sverige och i internationella miljöer. I regi av Tobias Falk. I övriga roller bl a. Saba Mubarak, Frida Hallgren, Lennart Hjulström, Sven Ahlström, Peter Eggers, Nadja Christiansson, Reuben Sallmander. Filmen har premiär 7:e september.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL