Stian Sicky´s Video Vault: Pt. 11


Nya färska videos från Stian Sicky!

 

 

Stian Sticky, vår norska kollega kommer att lägga upp ett gäng musikvideos från veckan som gått. Det kommer att vara kända namn för vissa och helt nya namn för andra. Fokuset är att ge artister lite extra uppmärksamhet som annars sällan får tillfälle att skina.

 

 

Västkust-dominans
Förra veckan släpptes massor av västkust-rap, inte nödvändigtvis rent soundmässigt men i alla fall geografiskt. Ett trevligt återseende är Kokane, dock inte ensam. E-40 ringde upp tungviktaren Snoop Dogg och Kurupt för att göra ett nytt “rök”-anthem. Låten finns med på E-40´s sammanslagning av 3 mixtapes, Welcome To The Soil 1,2 & 3. Har du hört talas om Quakers?, Om jag säger Guilty Simpson och M.E.D så borde det ringa några klockor. Quakers är ett rap-kollektiv på 35 personer som satts tillsammans av Peanut Butter Wolf och Stones Throw. När vi ändå är inne på Stones Throw kan vi lika gärna fortsätta. Oh No släppte två kreativa musikvideos förra veckan, jag valde ut “3 Dollars”, där han fått med sig den mystiske MF DOOM. Ohnomite heter skivan. Statik Selektah och Termanology har gett ut videos varje veckan, (känns det som) sedan de började att promota det nya albumet 2012. På låten “Too Long” är Termanology när han är som allra bäst. Jag har också med Tab-One då han vid detta laget har blivit en rutinerad herre. Kooley-High medlemmen fortsätter att leverera, tillsammans med producenten Sunshine J ger han idag ut albumet madflowridiculous, finns på iTunes.

 


Nykomlingarna levererar
Något jag har gjort ett bra tag nu (och kommer att fortsätta med) är att puscha för Progressive Era. Frontfiguren i det solida gänget från Brooklyn, Joey Bada$$ släppte igår en video med stallkompisen Cj Fly på MTV. Äntligen börjar det att hända saker för killarna. Joey kommer snart att släppa sitt efterlängtade mixtape 1999 där en annan favorit också finns med, Survival Tactics. Den senare har också varit med oss ett tag, på god grund, då han fortsätter att leverera gång på gång. Den kreativa videon “Footprints” är som föregångarna hämtad från albumet Brooklyknight, en strålande skiva och en av mina absoluta favoriter hittills i år. Vince Staples från Long Beach är för många ett okänt namn, men det verkar som att det börjar hända saker nu. Han är tydligen en del av SpaceGhostPurrp´s rapfamilj och håller på för fullt med ett nytt mixtape. Tills dess att det kommer kan du ladda ner Shyne Coldchain vol.1 där “Matlock” finns med. Clear Soul Forces upptäcktes “över en natt” med sin video “Get No Better”. Nu är de aktuella med videon till låten “Stick´Em”, hämtad från gratisskivan Detroit Revolutions. Jag tycker dock att de borde ha prioriterat videos till andra låtar framför denna, finns mycket bättre material på skivan. Producent J57, Brown Bag AllStars och Andrew Thomas är absolut inga okända namn för mig, men kanske för de flesta andra. J57 och Koncept har vi skrivit en hel del om, och “Days Still Turn To Night” är ett bra bevis på varför. Ladda ner J57´s EP The Ports EP, gratis. PS, battleheads känner nog igen Soul Khan också. Till slut har vi den unge Waju som jag personligen inte hört tidigare, men jag blev imponerad av denna låten. Väldigt bra text och ett chill-sommaraktigt beat gör att den kommer i alla fall finnas i mina lurar i sommar. Waju ger snart ut mixtapet Something Special, gratis så håll utkik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL