Se Petter återvända till tsunamidrabbade ön Nias i Indonesien


 SVT:s nya reseprogram Två på resa är en modern tappning av den klassika frågan ”Vem skulle du ta med dig till en öde ö?”.

 

 

I nya serien får tittarna följa med starka svenska profiler ut i världen. Resorna är personliga, äventyren skräddarsydda och berättelserna outtömliga. Våra ”guide” tar med sig en bästa vän, eller en annan reskamrat till ett ställe på jorden som de vill återse. Tittarna får följa med tillbaka till städer, byar, öar, kvarter runt om i hela världen – platser som våra profiler har en mycket speciell relation till. Det blir starka återseenden, spännande möten, privata avslöjanden av smultronställen och turistfällor, personliga restips och unika upplevelser. I onsdags sändes programmet där Petter åkte med vännen Jocke till Indonesien. Se programmet och Petters egna reflektioner om resan nedan.

 

 

Petter skriver på sin blogg, petter.nu, enligt följande:

 

 

Nu på onsdag 31/10 är jag med i nya resprogrammet Två På Resa och jag tar er med till ett av mina absolut bästa ställen på jorden, nämligen ön Nias i Indonesien. För 13 år sen var jag där tillsammans med med min vän Jocke och vi återvänder nu tillsammans dit för att se vad som skett under alla dessa år. Nias har under åren drabbats av tsunamis, jordbävningar och andra naturkatastrofer.

På Nias skrev jag min andra skiva, och resan dit var en av mina första längre resor och det var också en plats och ett folk som satte ett stort avtryck i mitt hjärta. Jag var där både 1999 och 2001, det är en lång resa dit och ganska bökig sådan men när man väl är på plats känns det som himmelriket. När jag tänker på Nias blir jag alltid varm i kroppen och att få återuppleva det igen med min barndoms vän Jocke var mycket speciellt.

Missa inte det här avsnittet som jag tycker känns som ett varmt och ärligt program, ingen reklam utan bara 30 minuter rakt av oss på Nias och ni får bla se när jag och Jocke försöker surfa vilket går så där..

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL