elliphant-2-S
Se intervju med Elliphant i SVT:s Kulturnyheterna


Imorgon släpper rapparen från Stockholm den nya självbetitlade EP:n “Elliphant”.

 

 

Rapparen Elliphants har fått en hel del uppmärksamhet både på hemmaplan och i utlandet för singlarna “TeKKno Scene” och “Ciant Hear It”. Vice Magazine var först ut med att premiära “Ciant Hear It”-singeln och i England och USA har kritiker på flera tunga musik-medier redan fastnat för hennes säregna stil och de positiva omdömena haglar. Pitchfork skriver “Elliphant sounds like nothing but the future”, The Guardian kallar henne “strangely captivating”, Dazed & Confused beskriver musiken som “all abstract lyricism and cheap dirty beats” medan NME levererar ett kort och gott “Amazing”.

 

 

De tidigare singlarna är självklart med på EPn liksom den helt nya “Down On Life” som visar upp en ny sida av Elliphant och hintar om att vi har att göra med en artist med stor förmåga att överraska och med en mycket ljus framtid. EP:n “Elliphant” släpps 5/10.

 

 

Nyligen träffade SVT Kulturnyheter upp med Ellinor “Elliphant” Olovsdotter  för en intervju där hon pratade om inspiration från världens alla hörn.

 

 

Min grej hittade jag i Asien, Indien, i jam-kulturen som finns där när man reser runt. Man spelar trumma och skriker ut sina tankar och känslor. Det började där. London var egentligen bara pricken över i. Där reconnectade jag med folk som jag hade börjat spela in med i Bangkok. Då höll vi på med dubstep.

 

 

 

 

Foto: Lotta Rox

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL