Ny video av Rico Won med vänner – “Göteborg (La Västra Nostra Remix)”


Gästas av Sick Art, Meta Four, Parham & Vic, Negro Escandaloso, Lani Mo, Alibrosh, Gigo & Ivo (X.O.) och är producerad av DJ Devastate.

 

 

Idag släpper Rico Won andra singeln & videon “Göteborg [La Västra Nostra Remix]” från plattan “Underverk” som släpptes tidigare i sommar. Låten gästas av Sick Art, Meta Four, Parham & Vic, Negro Escandaloso, Lani Mo, Alibrosh, Gigo & Ivo (X.O.) och är producerad av Dj Devastate för Elite Fleet Productions. Videon är filmad, klippt & regisserad av Rico Won och Olofsson Management.

 

 

 

 

RICO WON – UNDERVERK finns på Spotify & iTunes

www.twitter.com/ricowon

www.stiladig.nu

www.ricowon.com

www.facebook.com/ricowondahman

 

 

Redaktionen | Kingsizemagazine
<

 

 

Kingsize tog sig en pratstund med Rico Won inför videoreleasen idag, läs intervjun nedan!

 

 

Rico Won, har du hämtat dig efter Way Out West och vad tyckte du om festivalen personligen?

 

– Jag har nog inte hämtat mig helt faktiskt. Glider på rosa moln från helgen än. Way Out West var fantastiskt bra, och fredagen på Yaki-Da när vi spelade var bästa kvällen på hela sommaren för min del! Stället var smockat till bristningsgränsen, festivalstämningen var på topp och våran spelning gick hur bra som helst. Way Out West i övrigt var inte så mycket för min del däremot. Jag såg De La Soul på torsdagen, sist jag såg dom var i Roskilde 2003 så det var kul att se den live igen även om de var lite tröttare denna gången. Sen saknades Maseo på scen också. Det drog ner betyget aningen! På lördagen hann jag bara med Common, som var grymt bra i solskenet, och Looptroop, som skötte sig bra som extra insatta för Frank Ocean. Det var kul att se Looptroop, och höra deras nya material de bjöd på, desto tråkigare att Frank ställde in eftersom jag hade sett fram mycket mot hans spelning. Gillar hans Musik!

 

 

Du släppte skivan “Underverk” i juni. Beskriv arbetet bakom skivan och hur du fick tillbaka suget att rappa efter några års uppehåll från mikrofonen!?

 

– Arbetet med Underverk har varit väldigt centrerat till Göteborg och Medina faktiskt. När dem öppnade sin studio för mig kände jag att jag fick möjligheten att jobba med etablerade artister på hemmaplan och det kändes väldigt bra. Alibi har proddat tre spår, och Sam-E ett, men de har båda tvä ställt upp och hjälpt till med mixning och inspelning. Sen fick jag fatt i EKP som jag tycker är den tyngsta producenten i min smak från den “nya skolan” även om han är äldre än vad jag är. Det öppnade för collabos med Mächy, Toffer & Öris. Simon Emanuel visste jag redan innan att jag ville ha med eftersom plattan var på svenska och jag gästat honom flertalet gånger tidigare på hans släpp, men aldrig kunnat gengälda honom eftersom alla mina tidigare släpp varit på engelska. Emrik, som gästar på första singeln är en gammal Göteborgs-legend, från tiden med Stonefunkers och det var en ära att få jobba med honom. Suget fick jag tillbaks för ett tag sen nu (2010) och efter Ricks Caliber kände jag att jag ville fortsätta och jobba på seriösa låtar, eftersom det bara var ett mixtape med stulna beats.

 

 

Tidigare rappade du främst på engelska  – vad fick dig att gå över till svenska? Får vi höra dig på engelska igen?

 

– När jag satte mig för att skriva på nytt låtmaterial efter Ricks Caliber så kändes det dock som om jag bara återupprepade mig själv, och genom att byta från engelska till svenska fick jag helt plötsligt ny inspiration och dessutom en utmaning eftersom jag bara hade skrivit gästverser på svenska innan och aldrig riktigt jobbat med temat och låtar i en helhet. Det ledde till “Underverk” även om jag inte hade en tanke på att det skulle bli en platta när jag satte igång. Det var roligt och lärorikt. Jag utvecklade min svenska, även om jag känner att jag kan bli mycket, mycket bättre. Jag kommer absolut släppa grejer på både engelska och svenska i framtiden!

 

 

Vad har du på gång vad gäller musik framöver?

 

– Nu i dagarna har det varit mycket. Baby Blak från Philadelphia släppte precis sin EP “Blaker Than Midnight” som jag är med och gästar på. Och så videon till andra singeln “Göteborg (La Västra Nostra Remix)” nu då. Sen har jag lite gästverser på gång på kommande släpp från Meta Four, Marke & Matte Caliste (Sekken Thautz) med mera. Utöver det har jag inget planerat, än, men jag har tankar och idéer på nytt material – fast inget konkret än. Men så snart som jag hoppar på nåt nytt så är bollen i rullning igen och då vet ni att det kommer feta grejer från Rico Won!

 

 

Nya videon gästas av flera unga förmågor i Göteborg. Hur ser du på > hiphopscenen i din hemstad idag?

 

– Tanken med La Västra Nostra är ju att de tyngsta rapparna i Göteborg ska samlas och hjälpas åt att pusha ut våran musik för att vi ska få synas och höras. Vi har inga skivbolag och publishers här nere som hjälper oss, så vi får hjälpa varandra istället. Det är bara ett sätt att stötta och kicka igång varandra. Det finns väldigt många grymma MC’s, producenter och DJ’s i Göteborg och genom att stötta varandra så får vi lättare att nå ut tror jag. Det var så vi kände med Rotten Gothen för 10 år sen och det är så vi känner nu med Västra Nostra,

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL