5ebe5f2072aaf323604db793
Redline Recordings utlyser “Röd November”


Nya släpp från Carlito, Stor, Aki och Dani M!

 

 

Tidigare i år blev det officiellt att The Salazar Brothers åter startar upp sin skivetikett Redline och i samarbete med Universal fortsätter sitt outtröttliga arbete med att producera, lyfta fram och släppa svenska hiphop-artister. Nu är det dags för den nygamla etiketten att släppa ifrån sig sina första singlar och man gör det med besked. Redline Recordings utlyser “Röd november” under november månad 2012 och släpper under fyra fredagar fyra nya singlar med fyra olika artister, alla kontrakterade till Redline Recordings och med album på gång under 2013.

 

 

De fyra singlarna är:

 

 

2/11 – Carlito – “Krigarsjäl” feat. Amsie Brown/ “Haffa kort” feat Moms från Mohammed Ali (Prod. Masse/Masse)
9/11 – Stor – “Rom o kush” feat. Linda Pira/ “Mitt folk” feat. Aki, Dani M, Linda Pira & Natty Silver (Prod. Masse/Salla)
16/11 – Dani M “Motstånd”/”Meningslös” (Prod. Masse/Salla)
23/11 – Aki “När solen går ner” feat. Kapten Röd/”Dårhus” (Prod. Masse/Sai)

 

 

CARLITO – Rapparen från Ayla-kollektivet (som även består av Stor, duon Mohammed Ali och producenten Mack Beats) som vann “Årets Hiphop” vid P3 Guld 2011 för sitt första mixtape “Guldburen”. Juryns motivering var “en politisk röst med patos och sväng som vågar tala ut om dagens Sverige”, en träffande beskrivning av Carlito som kanske är Sveriges mest uttalat politiske rappare och som levererar kompromisslös musik och text och håller hårkorset ständigt fokuserat på makten.

 

 

STOR – Ayla-tungviktaren som vann “Årets Hiphop” 2010 vid P3 Guld då han dök upp mer eller mindre från ingenstans, slog knockout på den svenska kritiker-kåren med sitt första mixtape “Nya Skolans Ledare” och imponerade på hela scenen med en ett knivskarpt flow och en känsla som får en att vilja ta till det uttjatade uttrycket “swag”. Sedan dess har hiphop-Sverige väntat otåligt på hans debut “Shere Khan” som nu äntligen närmar sig.

DANI M – Som ett av de hetaste nya namnen på den svenska scenen har Dani M på rekordtid blivit en stjärna under media-etablissemangets radar. Sedan han lyftes fram av Labyrint för drygt ett år sen har den unge sångaren/rapparen staplat Youtube-hitsen på hög och är nu redo att börja släppa material i eget namn.

AKI – Uppsala-kvartetten Labyrints frontman syntes överallt under 2011-2012 när hans grupp albumdebuterade med “Labababa…” och tog steget från att vara ortens favoriter till att få hela landet att sjunga med till deras musik i gränslandet mellan reggae och hiphop med texter som med värme beskriver det Sverige som politikerna inte tycks vilja veta av. Men Aki har mer på sitt hjärta och arbetar parallellt med nästa Labyrint platta på sin solo-debut.

Redline Recordings är The Salazar Brothers skivetikett under Universal Music. The Salazar Brothers – Salla, Chepe och Masse – har funnits på den svenska hiphopscenen sen dess början. Salla och Chepe var med och startade den med sin grupp The Latin Kings. Masse belönades i år med en Grammis samt pris på Kingsizegalan 2012 för “Årets Producent”.

 Publicerat:
RedaktionenNULL