5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
mange-schmidt-ensam-album-S
Mange Schmidt släpper albumet “Ensam Bland Alla Vänner”


Stockholm-rapparen aktuell med ny skiva via Svenska Inspelningar.

 

 

Mange debuterade 2003 med “Greatest Hits”, en skiva där han gjorde fyndiga och träffsäkra svenska tolkningar av odödliga hiphopklasssiker som Notorious B.I.Gs “Warning” och Snoop Doggs “Gin & Juice”. Skivan fick mycket uppmärksamhet och uppskattning i hiphop-kretsar men det dröjde till 2006 innan Mange Schmidt nådde ut till en bredare massa, då med den massiva hitsingeln “Glassigt” från albumet “Samtidigt, I Stockholm” . Därefter har Mange släppt ytterligare två album och ett stort antal hitsinglar och blivit ett bekant namn för de allra flesta.

 

 

Inför det femte albumet hade Mange Schmidt möjlighet att byta bolag och valet föll på Universal-etiketten Svenska Inspelningar. Efter att tidigare i våras släppt singeln “Maria” och varit ordentligt på tapeten som “röda mattan”-värd på Kingsizegalans TV4-sändning samt varit föremål för “århundradets rättegång” på grund av en kisspaus i Uppsala.

 

 

Som titeln avslöjar får Mange besök av flera musikvänner på skivan. Janne Schaffer, en av världens bästa gitarrister som spelat med storheter som Abba och Bob Marley, ger sitt bidrag till låten ”Stalker”. Den folkkära rapartisten Timbuktu sluter upp på låten ”Vissa tycker” som handlar om den egna livsfilosofin, att strunta i alla andras krav på hur man ska vara och istället gå sin egen väg. Att stå emot alla som vill att man ska vara ”mindre som mig och mer som fler”. Andra gästartister är blanda andra Adiam Dymott, Eye-n-I, Skizz, Thomas Rusiak och Näääk.

 

“Ensam Bland Alla Vänner” är Mange Schmidts femte album och i producentstolen finner man DJ Large, Skizz från Stockholmssyndromet, Jonas Nordelius, Johan Ramström och Rusiak.

 

 

 

 

Skivan på iTunesPublicerat:
RedaktionenNULL