Mange Hellberg förbereder nya singeln ”När Svensson har gått och lagt sig”


Sundsvall-sångaren släpper ny musik 1:a december.

 

 

Den 1:a december släpper den mångsidige artisten Mange Hellberg singeln ”När Svensson har gått och lagt sig”, upptakten till den nya plattan som kommer ut efter årsskiftet. Låten handlar om alternativa livsöden, förlorade drömmar och hopplöshet. Den är baserad på det faktum att Mange själv befunnit sig i en utsatt situation då han var hemlös för nio år sedan. När Svensson sover kommer andra till liv.

 

 

Med sin musik vill Mange Hellberg uppmärksamma och bidra till ett medvetandelyft kring hemlöshet, missbruk och utanförskap. Samtidigt som han vill visa på att det finns andra typer av gemenskaper inom utanförskapet. Inspirationen till låten har Mange bland annat hämtat från filmen Kenta & Stoffe.

 

“Jag lyssnade på jävligt mycket hård musik när ja skrev texten till När Svensson har gått och lagt sig”. Allt från Entombed , Masshysteri till min gud Björn Afzleius” – säger Mange.

 

 

Videon är en hyllning till dem som är verksamma nattetid, till dem med de “osynliga” jobben och låten till dem som inte har ett jobb på grund av olika omständigheter.
 

“Vissa behöver arbeta, andra behöver fly” – avslutar Mange .

 Publicerat:
RedaktionenNULL