chords-video-2ny-2012-SL
Kingsize hänger med Chords del 2 – livespelning på Marie Laveau


Förra veckan släppte Lunda-rapparen albumet “Looped State Of Mind” – vi följde med i hans hektiska schema inför albumsläppet.

 

 

Varenda instrumentspår, textrad och rytm har Chords haft full kontroll över. Utöver att han har skrivit och producerat allting är större delen av instrumenten spelade av honom själv. Och i mikrofonbåset har bara Timbuktu släppts in för sitt gästspel i refrängen av Insomnia. Soloskivan, som den i högsta grad är, har inneburit att Chords har tvingat sig själv att skjuta på gränserna, experimentera och utforska nytt territorium för att utvecklas istället för att bli bekväm och stanna kvar i samma spår som tidigare.

 

 

På Looped State of Mind tar sången mer plats än på hans tidigare soloalbum. Rapverserna blir ett element av låtarna istället för ett fundament, och de vokala inslagen hämtar inspiration från såväl kontemporär r’n’b som klassisk soul. Det är en artist som tar ut svängarna och använder sin röst med ett större självförtroende som vi hör på skivan. En artist som samlar alla musikaliska riktningar han har tagit under åren i ett och samma artistnamn.

 

 

Intrycken från USA speglas även i texterna som behandlar drömmar om att komma bort, vardagen på en annan plats långt bort, tacklandet av ett distansförhållande och känslan av att vara utanför sitt vanliga element. Fragment av dessa tankar hörs genom hela skivan i både ballader, som Wasting time, och mer klassiska rapspår som titellåten Looped State of Mind. Chords är tillbaka i Sverige för att fortsätta att utveckla sitt låtskrivande och producerande och ger med Looped State of Mind en inblick i vad kommande kapitel i hans artistskap kan komma att handla om.

 

Kingsize träffade upp med Chords inför en spelning på Marie Laveau vid Mariatorget i Stockholm där han skulle spela live på ett WeSC-event. Följ med inför spelningen samt se flera låtar från “Looped State Of Mind” framföras live:

 

 

 

Foto/redigering: Yazmin Carvajal

 

Vill du se Chords live!? Missa då inte hans spelning på nu onsdag 10:e oktober på WiMP Sessions, Story Hotel i Stockholm. Mer info HÄR!

Event på Facebook: https://www.facebook.com/#!/events/541654622515104/?fref=ts

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL