chords-sep2012-video1-S
Kingsize hänger med Chords del 1 – om arbetet med “Looped State Of Mind”


I mitten av september träffade Kingsize upp med den albumaktuella Lunda-rapparen och pratade kort om arbetet nya skivan.

 

 

Chords, eller Jens Resch som det står i passet, är utan tvekan en av Sveriges mest mångfacetterade artister. Utöver två tidigare soloskivor har han gett ut tre album med reggaeprojektet Helt Off, turnerat frekvent med Timbuktu samt gästat och producerat på ett flertal andra artisters skivor. De senaste tio åren har Chords varit en tydlig förgrundsfigur för svensk hip- hop samtidigt som han rört sig fritt mellan andra genrer och på så sätt format sig själv till den artist som han är idag – som skriver, producerar och bär upp sitt eget material. Under de fyra senaste åren har Chords haft New York som sin hemmabas och har där på senare tid arbetat med sin nya skiva Looped State Of Mind. Ett album där han ensam bakom spakarna har tagit full kontroll över låtskrivande, arrangemang och produktion. Själv ser han på skivan som ett slags examensarbete i den ”producentskola” – som han kallar sina fyra senaste år i Brooklyn för.

 

 

Kingsize träffade i mitten av september Chords för att tala om skapandeprocessen bakom nya albumet “Looped State Of Mind”. Senare idag kommer ni läsare även kunna följa med i del 2 där Chords gjorde en exklusiv spelning på ett WeSC-event nyligen. I början av nästa vecka kommer även en längre intervju med då Alexander Kihlström sätter sig ned för att gå på djupet med Chords.

 

 

Kingsize träffar Chords Del 1 – om arbetet med nya skivan:

 

 

 

 

Intervju av Alex Fernaeus

Foto/redigering: Yazmin Carvajal

 

 

 

 

iTunes: Scandinavia / Rest of the world.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL