5e81bb9b7f80ce30463cf002
jasmine-kara-cantlietome-S
Jasmine Kara aktuell med nya singeln “Can’t Lie To Me”


Sångerskan tillbaka och arbetar i dagsläget på sitt andra album.

 

 

Det har hänt en hel del sedan Jasmine Kara släppte sitt debutalbum för drygt två år sen. Den unga tjejen med den fantastiskt bluesiga rösten har blivit äldre, börjat skriva eget material och utvecklats både musikaliskt och stilmässigt. Den 20 februari gör hon ett exklusivt framträdande på Grammisgalan med sin helt nya singel “Can’t Lie To Me”.

 

 

Jasmine Karas första skiva var en samling klassiska r’n’b-covers i dansgolvsyr tappning, men när det var dags att börja jobba på sin andra skiva kände Jasmine att hon var redo att skriva sin egen musik. Med Aretha Franklin, Tupac Shakur och 00- talspop i lurarna greppade hon en gitarr, och på mindre än ett år skrev Jasmine över 150 låtar. Med massor av nytt material i ryggen började hon pendla mellan London, New York och L.A. för att skriva färdigt låtarna tillsammans med ett antal olika låtskrivare, producenter och artister. Första singeln “Can’t Lie To Me” skrevs och spelades in i L.A. tillsammans med Scott Stevens och Daniel Damico. Det är en klubbig pophit med ett hårt drivande beat som ger fingret åt män som lovar mer än de kan hålla. Texten och Jasmines knivskarpa röst har en attityd som matchar andra Girlpower-artister som Beyonce, Azealia Banks och svenska Icona Pop.
 

 

Med ett nytt sound, en ny look och med outtömliga mängder av energi är Jasmine Kara redo att ännu en gång övertyga oss om att ingenting kommer att kunna stoppa henne. 2010 släppte Jasmine Kara sitt debutalbum “Blues Aint Nothing But A Good Woman Gone Bad”. Samtidigt släppte Jasmine den självbiografiska boken “Hälsa henne att hon ska dö”, en utlämnande berättelse om hur hon tog sig ur ett destruktivt förhållande och flydde till New York för att satsa på musiken.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL