Interscope lurade MGK till att göra en pop-hit


“Jag jobbar inte på det sättet. Jag hatar “cookie cutter”-låtar”!

 

Rapparen Machine Gun Kelly aka MGK har jobbat sig upp och har fått ganska bra respons på singlarna “Wild Boy” och “Invicible”.

 

Historien bakom den sistnämnda låten är dock både komplicerad och minst sagt chockerande. Kelly har nämligen en hat/kärlek till “Invicible”, då han egentligen inte alls ville spela in låten överhuvudtaget. Under en intervju med Tampa-radiostationen , Wild 94.1 berättade Kelly hur han mer eller mindre tvingades av Interscope att spela in låten, som gästas av sångerskan Ester Dean och producerats av hitmakaren Alex Da kid (Rihanna, Justin Bieber osv).

 

– Först av allt hatade jag låten, den gavs till mig av “corporate America”. Eller, det var som en slags tävling mellan Interscope-rapparne. Jag, Yelawolf och Kendrick Lamar, något jag fick reda på senare. Jag sa till min manager, våga inte göra en låta av detta! Sen fick vi ett mail om att Jimmy Iovine (Interscopes högste chef) ville att jag skulle spela in en vers till, och att det hade gjorts en refräng. Jag jobbar inte på det sättet, jag hatar “cookie cutter”-låtar som B.o.B och Hayley Williams med “Airplanes”, eller Eminem och Rihannas “Love The Way You Lie”. De var inte tillsammans och gjorde låtarna. Jag skriver mina egna refränger. Jag var förnärmad, jag har aldrig pratat med Ester eller Alex Da Kid.

 

Kelly berättar därefter hur han lurades att spela in låten genom att de lät honom tro att han skulle få åka till Los Angeles och ha ett möte med Lil Jon, som han har försökt att få med på sitt album. Då han kom till Los Angeles var det istället Alex Da Kid som mötte upp och frågade om han ville spela in sina verser på nytt.

 

– Jag svarade “vad sägs om att du drar åt helvete?”.

 

Men efter att han fått reda på att flera personer skulle bli av med sina jobb om han inte gick in i studion och att hans album skulle bli försenat på obestämd framtid, bestämde sig Kelly för att göra det han blivit ombedd till.

 

– Jag tog ut mig totalt på den sista versen. Det gav mig lite Eminem.chills. Det är så mycket smärta och triumf bakom den låten. Vi gick igenom allt skit men kom ut segrande. Mottagande på radio visar att vi är oslagbara.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL