5f2d30fa05d9010e180815f2
Gubb aktuell med ny platta – “Psalm 23”


Göteborgs-rapparen tillbaka efter fyra år sedan sist med nytt albumprojekt.

 

 

Han har kallats allt från Göteborgs nestor, Gudfader, legendar som till stadens okrönte underground kung. Med hans mörka och kännbara röst har Gubb eller Gabriel Åberg i sin rapstil jämförts utav respekterade skribenter såsom exempelvis Tony Ernst (Giddapa, G-P mm), som en svensk variant av bl.a Scarface, Roys Da 59 och Kool G Rap !

 

 

Den svenska solodebuten, Mitt Liv Som Hund (illizit Muzik), möttes 2004 av både ris som ros. Men var det något som albumet gjorde så var det att skapa debatt pga av sin avstrippade profil och nakna framtoning. Videon till singeln, Hundliv, roterade ihärdigt på ZTV och albumets andra video, Om Änglar Finns, slog sig in på MTV´s UpNorth Topp 20 lista under några veckor. En bedrift som ett självdrivet label utan större aktörer inblandade – får betrakta som framgång på alla dess sätt.

 

 

Nu släpper Gubb efter ett antal uppskjutna releasedatum sin första soloskiva på fyra år sedan plattan, Okuttat ( illizit Muzik, 2008).
Albumet heter, Psalm:23: och är en mycket personlig och bitvis mörk berättelse. I början av året besökte Göteborgaren såväl P3´s program, Kärleksattack till svensk hip hop som Musikguiden, där Gubb bl.a. förklarade om vad som legat bakom mycket av innehållet till skivan. Många spår är rena svar på tal till allt såkallat skitsnack som cirkulerat de senaste åren kring rapparen Gubb i sig som till hans persona – falska rykten som bara kändes att man till ett hundra procent tillslut var tvungen att ta död på.

 

 

Produktionerna är förututom Gubbs gamla huvudproducent Kristus skapade av relativt okända namn. Detta är ganska signifikt för Gubb som ofta genom sin plattor ger oprövade namn chansen att höras. Givetvis är beatmakarna bra på det dom gör och får därför chansen att hamna på en Gubb skiva. Namnen är Fingal, som står för fem låtar. Sharpchest, Obx och Apu och finska producenten Salonen backar de övriga beatsen.

 

 

Gubbs nya platta “Psalm 23” finns att ladda ner via Whoa.nu

http://www.facebook.com/darealgubb

http://www.twitter.com/gubb413

 Publicerat:
RedaktionenNULL