Freddie Gibbs tillbaks med ny musik – “One Eighty Seven”


Gangsta Gibbs anlitar Compton-rapparen Problem för första singeln från kommande “ESGN”.

 

 

Det har varit relativt tyst om Freddie Gibbs sedan uppbrottet från Young Jeezys label CTE, men i snabb följd häromdagen kom både ett uttalande om Jeezy samt en ny singel. I en intervju med XXL gick Gibbs hårt åt sin förre arbetsgivare, och följande är ett exempel på hur kommentarerna såg ut när deras före detta samarbete kom på tal:
 

 

“You don’t hold true to your word, I don’t respect you. So I don’t respect no nigga that don’t hold true to his word. All that shit you rapping; I don’t respect none of that shit.”

 

 

Albumet, vars namn “ESGN” står för “Evil Seeds Grow Naturally” (möjligtvis också en passning till sportnätverket ESPN, då Gibbs är mer än måttligt intresserad av amerikansk fotboll) är ett mastodontprojekt på 19 spår, med gäster som Jay Rock, Daz Dillinger och Spice-1 med flera. Det hela sparkas i gång med singeln “One Eighty Seven”, en mörk och smutsig hood-raplåt med en sampling som påminner om melodin för “Halloween”, där Gary, Indiana-rapparen gästas av Problem. Gangsta Gibbs tweetade dessutom i förra månaden att albumet “Cocaine Pinata” med producenten Madlib, som låg bakom samarbets-EPn “Thuggin'” tillsammans med Gibbs, kommer att släppas efter “ESGN”. “One Eighty Seven” är således bara det första steget på vad som ser ut att bli ett Freddie Gibbs-tungt halvår. Lyssna nedan.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL