chefen-fran-scratch-SL
“Från scratch” – se video av Chefen med Broder John & Friman, Academics & Frida Dee


En hyllning till hiphopens födelse – en DJ och tre MCs.

 

 

Chefen tillsammans med Broder John & Friman, Academics och Frida Dee släpper via Random Bastards en livemusikvideo i hyllning till hiphopens födelse – en DJ och tre MCs. Videosingeln ”Från scratch” är första släppet i Jonas ”Chefen” Ernhills DJ-projekt.

 

Grunden inom hiphop började med att loopa breaks från dubbla vinyler på två skivspelare. “Från scratch” är en hyllning till det. Det ni hör och ser är inspelat på en tagning. Alla beats är beat jugglade av Random Bastards ständigt residente DJ, Chefen. Tanken är att det ska bli fler delar i detta projekt. Olika musikstilar med olika MCs kommer att bjudas in. Första delen tar vi det tillbaka till där hiphopen startade. Soul- och funkbreaks beat jugglandes med rappare spottandes på micken.

 

 

Chefen har varit DJ i halva sitt liv och spelat från Kiruna i norr till Barcelona i söder. Skivspelare har alltid varit fokus och ni hittar honom ofta tillsammans med rapduon Trainspotters samt Broder John & Friman, bakom skivspelare på diverse klubbar, ibland producerandes musik och mer nyligt bakom filmkameror (en av cinematograferna och “McGyver on set” till den sönderhypade “Kung Fury”.

 

 

 

Se live-videon, Chefen ft Broder John & Friman, Academics och Frida Dee “Från Scratch”:

 

 

 

 

www.randombastards.com

 Publicerat:
RedaktionenNULL