5e81bb9b7f80ce30463cf002
eric-gadd-kalla-fotter-SL
Eric Gadd albumaktuell – se “Kalla Fötter” akustiskt


Sångaren släpper nya skivan “Fiende Eller Vän” i dagarna.

 

 

Det var tre år sedan Eric Gadd släppte ny musik. Nu har han gått tillbaka till det svenska språket och har för första gången haft ett samarbete i skapandet. På skivan arbetar han med Thomas Stenström och Jacob ”Jake Oh” Olofsson (producent bakom duon Ansiktet). Skivans sound beskrivs enligt nedan:

 

 

En direkthet i tilltalet genomsyrar hela albumet. Sången ligger högt i mixen och musiken backar upp med driv och orädd lekfullhet. Tidlösa klaviaturer, oväntade gitarrstämningar och trummor som med hjälp av dubbla handdukar (ett gammalt Ringo-trick) driver på i dova kaskader. Därefter har allt mixats på ett gammalt analogt mixerbord med en harmonisk distorsion. Allt detta har gett ljudbilden en läcker blandning av skitighet och lyster.

 

 

”Jag har genom åren ofta varit ganska uttråkad av svensk musik” erkänner Eric. ”Som ung ville jag dessutom ta ställning för den svarta amerikanska musik- traditionen, eftersom den var så pass förbisedd här i Sverige. Men båda sakerna har ju förändrats och på senaste tiden har jag lyssnat mycket på svenskt. Tycker att mycket av det nya är skitbra”.

 

 

“Fiende Eller Vän” släpps den 10 april 2013.

 

 

Se Eric Gadd – Kalla Fötter (Akustisk version):

 

 

 

 

Facbook: https://www.facebook.com/ericgaddPublicerat:
RedaktionenNULL