EnAnnanSidaAvSverige presenterar Crome – “Shots Fired”


Skickar en hälsning till sin ärkefiende Allyawan…

 

 

Den 28-åriga rapparen Crome, baserad i Malmö, har precis signats av EnAnnanSidaAvSverige och är tredje rapparen ut i sällskap med Jocke och Aliammo från Hisingen i Göteborg att släppa material via kollektivet.

 

 

Bakom EnAnnanSidaAvSverige står Geir Stakset och Anders “Aje” Berntsson som lärde känna varandra vid arbetet med reportageboken Gängmedlem, där Aje är en av huvudpersonerna. Efter många långa timmar av samtal, bråk och skratt kom de varandra allt närmre. Aje hade ett kriminellt förflutet, kämpade efter två fängelsestraff och drog-problem med att komma tillbaka till samhället. Efter arbetet med boken fick Geir hjälp av Aje och de började tillsammans hjälpa andra: att komma bort från kriminaliteten och bygga upp ett fungerande liv. Geir och Aje märkte att de med sina olika erfarenheter kompletterade varandra bra, något som väckte viljan att tillsammans försöka hjälpa fler. De har båda vuxit upp med problematiken runt utanförskap och missförhållanden i samhället nära till hands. Deras samlade kunskap och breda kontaktnät är deras verktyg. De har flera olika projekt igång:

 

– Vi jobbar med konserter ute i förorterna, riktade till dem som antingen av ekonomiska eller geografiska skäl inte får möjligheten att se livemusik. Vi vet att musik är viktigt för många människor och att aktiviteter behövs, särskilt då mycket satsningar till unga uteblir, förklarar Geir.

 

 

Crome är kollektivets enda engelskspråkiga rappare och en EP kommer komma nästa år. För att cementera sin ställning kliver han här ut med nya låten “Shots Fired” och varnar hans gamla ärkefiende Allyawan för att svara på denna låt. Mer från Crome kommer komma inom kort.

 

 

EASAS presesnterar nu sin senaste rekryt, Crome – lyssna på låten “Shots Fired”:

 

 

Facebook:
http://www.facebook.com/EnAnnanSidaAvSverige

Blogg:
http://www.finest.se/enannansidaavsverige

Instagram:
ajeenannansidaavsverige
enannansidaavgeirstakset

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 Publicerat:
RedaktionenNULL