Madcon - Sire som det er
“Det är självklart ingen som bara är glad”


Madcon och Son of Light berättar ärligt om personlig tragedi i ny video.

 

Vi möter en liten annan sida av Madcon än den vi vanligtvis ser i den nya låten “Sire som det er”, som igår hade premiär via VG TV. Här berättar Yosef, Tshawe och Son of Light/Lyset om egna gripande familjeberättelser. Några som kämpar med drogmissbruk, krigstrauman och psykisk ohälsa.

 

Tshawe tar upp förhållande med sin drogmissbrukande bror, medans Yosef berättar om sin mamma som var tablettmissbrukare på grund av krigstrauman. På låten och videon har Madcon plockat med sig kompisen Son of Light, som levererar en vers om sin fars alkoholmissbruk. Det var Madcon själv som tog kontakt med Kyrkans Stadsmission för att ge ut videon.

 

– För oss är det en form av terapi att konfrontera det som är tungt att prata om. Och det att vi pratar öppet om detta inför alla, undersstyker vi att vi inte är annorlunda mot alla andra. Att ha familj och släkt som har problem är något vi alla får erfara. Det är viktigt för oss att få fram, säger Tshawe en ett pressmeddelande.

 

– På så sätt passar vår låt perfekt in med Kyrkans Stadsmissions slagord, “Ingen är bara det du ser”. Vi lever i en vardag där vi ses som de glada killarna, och därmed tror alla att det är så vi är. Men det är ju självklart ingen som bara är lycklig och glad, fortsätter Yosef.

 

Kyrkans Stadsmission kommer att använda sig av Niim The Dream-regisserade videon i en julkampanj.

 

 

Foto: Nima Taherin

 Publicerat:
RedaktionenNULL