HurricaneDelibasis-SL
Deli Basis & Hurricane förbereder videoreleasen av “Local Legends”


Jönköping-duon samarbetar med producenten Hurricane. Firar med stor fest den 5:e december i hemstaden!

 

 

Deli Basis, den svenska rap-duon som består av Redhead och LBDB, är återigen aktuella. I början av året gjorde de en musikvideo åt den amerikanska rap-duon 1982 som fick stor uppmärksamhet bl a på USAs största hiphop-bloggar, och de gjorde även en egen video tillsammans med rapparen Termanology.

 

 

Efter flertalet streetvideos och demos har det nu äntligen blivit dags för Deli Basis att släppa musikvideon till sin första singel. Den heter “Local Legends” och gästas av Christoffer Hiding, även känd från Melodifestivalen (Me and my drum – Swingfly) och Idol. Videon är gjord av Niklas Grahn VFX Artist och Deli Basis. Låten symboliserar startskottet för ett samarbete mellan Deli Basis och en av hiphop-Sveriges hetaste producenter, Hurricane. Tillsammans jobbar de nu på ett album, och under vintern och våren kommer fler singlar att släppas.

 

 

Släppet av singeln och musikvideon firar gruppen med dunder och brak, och man har arrangerat en påkostad releasefest i en av Jönköpings hetaste lokaler just nu – Publik Studio, den ombyggda biografen, mitt i centrala Jönköping. Dit är man välkommen för att uppleva en av Sveriges absolut fetaste videos den här hösten, i gigantiskt format, onsdagen den 5 december, med start klockan 19. Kvällens host är rapparen & legenden Raymond “Blues” Peroti. Under kvällen bjuds man utöver nya videon “Local Legends” även på ett breaking-showcase med Ricochet Rockers. Det blir en fotoutställning av RedheadProductions med bilder från Sveriges Lowrider-scen samt en graffiti/streetart-utställning av Karl Berg, Arber Beqiri, Linus Hjälmeby, Björn “Dogbite” Hagstedt. Dj Dogbite sätter stämningen på kvällen genom att leverera skön hiphop-musik från sina turntables och man kan även inhandla helt exklusiva Deli Basis-merch från Mas Loco.

 

 

Mer info: http://delibasis.com/archives/712

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL