De La Soul planerar för två nya album + ett mixtape


Trugoy från Long Island-trion berättar att fansen motiverar dem att fortsätta.

 

 

De La Soul, veterangruppen som bildades 1987, planerar en stor uppdatering i diskografin. Medlemmen Trugoy, också känd som Dove, berättar att det var i förra månaden som trion kom fram till beslutet. Runt Alla hjärtans dag släppte de all sin musik gratis via nätet. Fansen uppskattade gesten och De La Soul påmindes om dedikationen hos fanbasen.

 

– Det motiverade oss ännu mer. Vi är redan i inspelningsfasen för två album, men det fick oss faktiskt att inse att vi verkligen, verkligen måste få det här gjort. Det finns fortfarande fans, fans som fortfarande älskar vår musik så vi vill göra det här för dem, säger Trugoy till Billboard.

 

 

Ett av albumen spelas in tillsammans med livebandet Rhythm Roots All Stars från Los Angeles, medan det andra följer traditionen av samplingsbaserad musik. Dessutom är även ett mixtape på väg. Det kommer att innehålla nya versioner av gamla låtar tillsammans med helt nytt material.

 

– Det är inte bara ett mixtape med elva låtar, det finns sketcher och grejer. Det är coolt. Mixtapet kommer ut om ungefär en vecka och förhoppningsvis, om Gud vill, kommer det mer musik. Det är allt vi gör. Vi kommer inte göra några filmer eller klädkollektioner, inget sånt. Bara musik, säger Trugoy till Billboard.

 

 

Tills dess att vi får höra ny musik från De La passar vi på att lyssna in en tidlös klassiker – “Me, Myself & I”:

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL