Daltone släpper albumet “Höga Toppar Djupa Dalar” i november


 Stockholm-rapparens andra fullängdare gästas av prominenta namn som Timbuktu, Promoe och Organismen.

 

 

Efter strålande betyg för debutalbumet “Stort hjärta år” 2010, så kommer Daltones andra fullängdare “Höga toppar djupa dalar” släppas den 21:a november via Ledighetsmaskinen/Svenska Inspelningar. För att skildra dessa höga toppar och djupa dalar har Vällingbyrapparen med sig en minst sagt stjärnspäckad lineup med namn som Timbuktu, Promoe och Organismen för att bara nämna några.

 

 

Med spelningar från Norrland till Skåne, flera festivalgig och som förbandsakt åt dom amerikanska stjärnorna Mac Miller och Gym Class Heros, så har Daltone tagit ett stort kliv som soloartist det senaste året. Även som medlem i Hiphopkollektivet DBS – Det Blå Skåpet, har Daltone breddat sin publik. Redan på sin första spelning tillsammans lyckades kollektivet sälja ut det anrika Kägelbanan i Stockholm, som även ledde till en inbjudan att agera förband åt den legendariska gruppen Wu-Tang Clan på Münchenbryggeriet. DBS består även av Organismen, PSTQ, Roffe Ruff, Öris och Toffer mfl.

 

 

Bortsett från ett par skivor med Mikael Wiehe och Hoola Bandoola Band som då och då snurrade på vinylspelaren så var det inte direkt något musikaliskt hem som Daltone växte upp i. Som många andra ungar i Stockholms västra förorter var det först och främst fotbollsproffs som stod högst upp på listan över drömjobben. Trots ett par stapplande försök med musiken redan under mellanstadietiden så var det inte förrän vid 16års ålder det stod klart att fotbollsskorna skulle läggas på hyllan och att all energi nu skulle fokuseras på textblock och mikrofon.

 

 

Sedan det kritikerrosade debutalbumet “Stort hjärta” så har karriären tagit nya höjder. Bakom releasen för “Höga toppar djupa dalar” hittar vi den nystartade etiketten Ledighetsmaskinen som går under Svenska Inspelningar på Universal Music, där det är Daltone själv tillsammans med Johan ”Organismen” Hellqvist som står bakom spakarna.

 

 

– Vi vill på ett innovativt sätt skapa och förmedlad den musik som vi håller så varmt om hjärtat, säger Johan Hellqvist. Ett exempel på detta är Daltones YouTube-mixtape #ÅttanVarEttKonstigtÅr som släpptes under sommaren och var det första i sitt slag.

 

 

Lyssna på Daltones YouTube-mixtape “#ÅttanVarEttKonstigtÅr” : http://www.youtube.com/playlist?list=PLA013C254D245D7A9

 

 

“Höga toppar djupa dalar” släppas den 21:a november via Ledighetsmaskinen/Svenska Inspelningar.

 

Redaktionen | Kingsizemagazine

 

http://www.facebook.com/daltonemusic

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL