5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Se Da Costa live i Kärleksattackens webbteve


Aktuell med nya EP:n “Steget Före”.

 

 

I måndags släppte Stockholm-rapparen Da Costa EP:n “Steget Före” och redan i torsdags besökte han Kärleksattacken i SR Metropol. Nedan kan vi se honom framföra “Skaka Huset” i radiostudion!

 

 

 

 

Torsdagen den 31 maj fyller “En kärleksattack på svensk hiphop” 5 år i Sveriges Radio och Ametist firar detta med att förvandla programmet till en enda stor rap-session med många folkkära rappare i studion!
På 5-årskalaset har programmet fått förlängd sändningstid med en timme, och samsänds live i P3.  Det bjuds på tårta, anekdoter och hiphopminnen.

 

Programmet är landets största hiphopforum och det första i sitt slag som ägnats helt åt den svenska hiphopen. Genom åren har gamla och nya artister hörts i personliga intervjuer, unika livesessions, premiärspelning av låtar och diskussioner kring aktuella genrerelaterade ämnen. Programmet kallas “den svenska hiphopens vagga” då den ofta har varit först ut med ny musik och nya artister inom genren som födde en ny generation för 5 år sedan. Adam Tensta, J-Son och Stockholmssyndromet är bara några av de som gjort sina allra första intervjuer hos Ametist som sedan 2007 håller stenkoll på den svenska hiphoparenan.

 

“Programmet har levt ett parallelt liv jämte den nya generationens svenska hiphop-artister som började slå sig igenom för 5 år sedan. När vi firar programmets 5-årsjubiléum firar vi även en hel genres utveckling och existens. Detta är en svensk musikhistorisk händelse”. – Ametist

När: Torsdagen den 31/5, klockan 18 – 21
Var: Metropol 93,8  – Sveriges Radio
Hur: Lyssna via 93,8 fm i Sthlm, SR-appen i mobilen, eller via datorn: “Lyssna Direkt”-knappen hemsidan:

 

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?ProgramId=2842&grupp=3871Publicerat:
RedaktionenNULL