cleo-kristin-S
Cleo & Kristin Amparo spelar nytt material i Musikhjälpen


Umeårapparen Cleo, tillsammans med sångerskan Kristin Amparo, visade på onsdagsmorgonen ett smakprov från deras kommande EP i januari i Musikhjälpens glasbur.

 

 

– Vi gör det för Musikhjälpen, säger Cleo. Efter denna säsong av tunga frågor om sexualitet, våldtäkt och lagstiftning med FATTA-kampanjen känns det fantastiskt att kunna bidra till tjejers rätt att överleva sin graviditet.

 

Cleo & Kristin Amparo är en svensk hiphop och soul-duo, som fått hela Sverige att gunga med sin fantastiska liveshow det senaste året. Igår uppträdde de i Musikhjälpen med låten “FATTA” tillsammans med Syster sol. En låt som dragit igång höstens största kampanj “FATTA“ – en kampanj för en ny syn på sex, våldtäkt och lagstiftning.

 

Med rötterna i Nordafrika, Colombia, svensk jazz och norrländsk hiphop trampar dessa kvinnor helt ny mark med sin musik. Cleos magiska energi när hon spottar verser rimmar perfekt med Kristin Amparos djupa och gränslösa soulröst. Under hela november och december har de grävt ned sig i studion tillsammans med producentduon Broke ‘n Tipsy och arbetet med en ny EP som släpps den 8:e januari.

 

Sundsvallduon Broke ‘n Tipsy, som numera är Stockholmsbaserad, består av Hannes Lidén och Bessem Bedziri och deras produktioner har hörts på skivor av artister som Näääk, Supersci och Koltrast. Hannes Lidén har tidigare gjort remixer åt Frej Larssonprojektet Chechen och svenska popduon Materikaa, medan Bessem Bedziri samarbetat med Style of Eye samt är en del av Sundsvalls hiphopambassadörer Supersci. I juni i år släppte de ett 60 min lång mixtape, fullspäckat med urbana rytmer och en klassisk men samtidigt nyskapande hiphopestetiken. Mixtapet blev hyllat av oss på Kingsize Magazine med betyget 5/5.

 

 

Crewet och nätverket Femtastic står som management bakom EP:n och kommer att skicka mer information inom kort. Så länge kan publiken njuta av den splitternya låten “Andas” idag kl 07.00 på morgonen i Musikhjälpen i Göteborg. Sändning sker live via SVT och P3.

 

 

 

 

 

 

SVT: http://www.svtplay.se/video/1630231/musikhjalpen-webb

SR P3: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

 

 

https://www.facebook.com/cleomusicpage

https://www.facebook.com/femtasticpagePublicerat:
RedaktionenNULL